Ongevallen en verkeersactie: een overzicht

3 oktober 2019 | 12u21 | Gepost door redactie
Een 68-jarige vrouw uit Waver werd donderdagochtend omstreeks 8.30 uur met pijn in de ribbenkast met een ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis, nadat ze op de Geldenaaksevest als passagier in een wagen betrokken raakte in een ongeval. De auto kwam ter hoogte van de oversteekplaats voor voetgangers aan de gevangenis in aanrijding met een vrachtauto. […]
Het bericht Ongevallen en verkeersactie: een overzicht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Een 68-jarige vrouw uit Waver werd donderdagochtend omstreeks 8.30 uur met pijn in de ribbenkast met een ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis, nadat ze op de Geldenaaksevest als passagier in een wagen betrokken raakte in een ongeval. De auto kwam ter hoogte van de oversteekplaats voor voetgangers aan de gevangenis in aanrijding met een vrachtauto.

Een 18-jarige vrouw uit Oud-Heverlee liep donderdagochtend omstreeks 8 uur verwondingen op aan het hoofd en een been toen ze op de Tervuursesteenweg met haar bromfiets tegen de grond ging. Dat gebeurde toen de vrouw moest afremmen voor een auto die voor haar reed en vertraagde om een straat in te slaan. Het slachtoffer werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis.

Een 53-jarige fietser uit Leuven raakte woensdagnamiddag even na 15 uur licht gewond aan hoofd en handen nadat hij in de Naamsestraat tegen de grond ging. De fietser werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis.

Een 20-jarige bestuurster van een bromfiets uit Linter raakte woensdagnamiddag omstreeks 14 uur licht gewond toen ze op de Tiensesteenweg achterop een auto reed. Dit voertuig reed voor haar en stopte om iemand te laten invoegen. De bestuurster van de bromfiets merkte dit te laat op, knalde tegen de auto en ging tegen de grond. Ze werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis.

Woensdagavond betrapt een team bestaande uit twee inspecteurs van het Fietsteam en twee verkeersagenten tijdens een controle binnen de ring 57 fietsers die na het invallen van de duisternis zonder licht reden. Ze kregen allemaal een verkeersboete. Ook 72 fietsers die in een verboden richting fietsten werden geverbaliseerd evenals 5 bestuurders van een fiets die tijdens het rijden aan het telefoneren waren. Tenslotte kregen ook 6 personen die als passagier meereden op de fiets die daarvoor niet was uitgerust een boete.

Het bericht Ongevallen en verkeersactie: een overzicht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over