Officiële inhuldiging van street art-brug

12 november 2019 | 16u19 | Gepost door redactie
Officiële inhuldiging van street art-brug
Een mooie, maar koude zondag 10 november hield meer dan 100 buurtbewoners niet tegen om naar de officiële inhuldiging van de street art-brug op de Oudebaan in Leuven af te zakken.
Het bericht Officiële inhuldiging van street art-brug verscheen eerst op Leuven Actueel.

De brug onder de Meerdaalboslaan kreeg deze zomer een frisse make-over dankzij Buurtcomité Op Maat Van Onze Straat, Buurtwerking Hoogland en Leuvens kunstenaar Tom Cech. In het kader van ‘Kom Op Voor je Wijk’ werd in september 2018 een subsidiedossier aangevraagd en goedgekeurd bij en door stad Leuven om buurt De Mol mooier en aangenamer te maken. De brug lag er dan ook al een tijdje verloederd bij met graffiti en tags. Een doorn in het oog van initiatiefnemers Katrien Pardons en Evy Ceustermans.

In de lente organiseerde het buurtcomité een wedstrijd, waarbij de kinderen uit de buurt werd gevraagd om een tekening in te sturen rond het thema mobiliteit. De wedstrijdjury koos uit de maar liefst 37 inzendingen de 2 meest passende ontwerpen uit die elk aan één kant van de brug werd geïntegreerd in het project. Leuvens ethisch kunstenaar, Tom Cech kreeg de eer om dit grote project aan te pakken. In minder dan 2 maanden kreeg de brug een totale make-over. De gigantische muurschildering kreeg talloze vermeldingen naar de buurt mee: een molletje verwijzend naar de oude benaming van de buurt, een stratenplan geïntegreerd op het schild van de schildpad, wegwijzers naar de speeltuinen in de buurt, de diversiteit van de buurt werd weerspiegeld in een evolutieleer in mobiliteit van jong naar oud…

Het afsluitende ‘Brugfeest’ werd een groot succes. De buurtbewoners tekenden massaal present om een praatje te slaan met nieuwe en oude buren, schepen Lalynn Wadera, de kunstenaar en de initiatiefneemsters. De winnaars van de wedstrijd werden bekend gemaakt. En alle ingezonden tekeningen kregen een mooi plekje tijdens een tentoonstelling.

Het bericht Officiële inhuldiging van street art-brug verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over