OCMW Leuven bezorgt samen met Sint en Kerstman cadeaus aan kinderen

Kerstmis
De feestdagen komen stilaan dichterbij. We zoeken met zijn allen nieuwe en creatieve manieren om de feestvreugde in huis te brengen. Om de kinderen in alle gezinnen die het OCMW ondersteunt een cadeautje te brengen, slaan het OCMW, de Sint en de Kerstman de handen in elkaar.

“Jammer genoeg kan ons jaarlijkse Sinterklaasfeest, waar veel van onze gezinnen naartoe komen, dit jaar niet doorgaan”, vertelt Bieke Verlinden, voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst van OCMW Leuven. “Om te zorgen dat alle kindjes ook dit bijzondere jaar hun cadeautje krijgen, gaan een heleboel stadsmedewerkers de handen uit de mouwen steken in de Leuvense werkplaats van de Sint en de Kerstman, om alle cadeautjes tijdig in te pakken en in fleurig geschenkpapier aan huis te bezorgen.”

Educatieve gezelschapspellen
Negen  uitdagende spelletjes werden zorgvuldig uitgekozen, aangepast aan de leeftijd van het kind waarvoor het bestemd is. “We kozen voor educatieve gezelschapsspelletjes, die kinderen helpen communiceren, ontdekken en logisch nadenken”, vult Bieke Verlinden aan. “Als het kind het spelletje ontgroeit, kan een jonger zusje of broertje er nog verder van genieten, of kunnen spelletjes uitgewisseld worden met familie en vrienden. Zo leidt één spel tot speelplezier voor vele kindjes.”  

Het stadspersoneel begon op 7 december met het inpakken en aan huis bezorgen van de pakjes. Zo worden er tussen de komst van de Sint en de Kerstman meer dan 800 cadeautjes verpakt en bezorgd bij kinderen over de hele stad.

Kirikou
Ook Kirikou, de Leuvense kinderspullenbank waarbij inwoners kinderspullen kunnen doneren, levert zoals ieder jaar aan de Sint en de Kerstman. Leuvense armoedepartners kunnen bij Kirikou speelgoed, boekjes en allerlei andere spullen bestellen voor gezinnen die het minder breed hebben. Deze pakketjes met kwalitatief tweedehandsmateriaal worden eveneens afgeleverd aan de deur.  

“Zo zorgen we ervoor dat élk kind in onze stad fijne cadeautjes kan uitpakken en het hele gezin kan genieten van de eindejaarsdagen”, besluit Bieke Verlinden.

Lees meer over