Nieuwe schilderijen en monotypes van Marc Raes

17 september 2019 | 07u04 | Gepost door redactie
Nieuwe schilderijen en monotypes van Marc Raes
In zijn ruime, lichte atelier dat gevestigd is in een voormalig pakhuis bij de Leuvense Vaart, exposeert Marc Raes (°1952) een zeventigtal monotypes en schilderijen die hij sinds 2016 heeft gemaakt. Tentoonstellen doet de kunstenaar in Leuven, waar hij jarenlang docent was aan de academie. Het werken zelf gebeurt in Brussel. Daar staat ook zijn etspers, een juweel in gietijzer dat straks anderhalve eeuw oud wordt.
Het bericht Nieuwe schilderijen en monotypes van Marc Raes verscheen eerst op Leuven Actueel.

Met de monotype heeft Raes, die zijn leven lang met houtskool en potlood in de weer was en vijf jaar geleden weer meer ging schilderen, zijn werkterrein uitgebreid. Deze techniek sluit naadloos aan bij wat zijn hand met houtskool op papier en met verf op doek doet: in zwierige en ingetogen uithalen laat ze op kleine koperen of zinken etsplaten een motief verschijnen en verdwijnen, tot het beeld zichzelf heeft gevonden en de pers het in één exemplaar mag afdrukken. Zo ontstaan miniaturen in zwart, wit en grijs, die diep in het papier hun bestemming vinden. De randen van de plaat die de grenzen van de tekening markeren, zijn goed te zien, als een lijst in de lijst.

De tentoonstelling loopt van zaterdag 21 september tot en met zondag 13 oktober en is telkens geopend op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. Kolonel Begaultlaan 15 Leuven.

Het bericht Nieuwe schilderijen en monotypes van Marc Raes verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over