Nieuw mobiliteitsplan voor Kessel-Lo: zo ziet het eruit

17 augustus 2023 | 14u20 | Gepost door redactie
ontharding

In navolging van Leuven krijgt ook deelgemeente Kessel-Lo een nieuw mobiliteitsplan. Vanaf 28 augustus zal je er rekening moeten houden met nieuwe rijrichtingen, snelheidsremmende maatregelen en een uitgebreide blauwe zone. Lees hier wat er concreet verandert voor jou.

Verkeersaanpassingen

Vanaf 28 augustus zullen verspreid over heel Kessel-Lo een aantal verkeersaanpassingen worden doorgevoerd. Woon jij in een van de betrokken straten, dan word je op voorhand op de hoogte gebracht. Ben je een toevallige passant, dan moet je de verkeersboden goed in de gaten houden om geen overtreding te begaan. De rijrichting verandert namelijk in een heleboel straten. Een overzichtskaartje vind je hieronder. Op de website van de stad Leuven vind je kaartjes per wijk (omgeving Kesseldallaan, Gemeentestraat, Diestsesteenweg, Borstelsstraat, Centrale Werkplaatsen, Platte Lostraat en de oostrand van Kessel-Lo).

Lees verder onder het kaartje

Circulatieplan

Parkeerrichting

Omdat de rijrichting van verschillende straten verandert, wijzigt ook de parkeerrichting. Houd daar vanaf 28 augustus rekening mee om boetes te voorkomen.

Snelheidsremmende maatregelen

Om de verkeersaanpassingen te ondersteunen, zijn er dit najaar in bepaalde straten snelheidsremmende maatregelen gepland. De concrete plannen vind je terug op de website van de stad Leuven. Hierbij alvast een aantal voorbeelden. Er komen fietssuggestiestroken in de Bergstraat, Borstelsstraat, Eenmeilaan, Heidebergstraat, Kortrijksestraat, Leming, Wilselsesteenweg en Zavelstraat. Verder komen er rijbaankussens in de Borstelsstraat, Jozef Wautersstraat, Kortrijksestraat, Leming, Martelarenlaan, Platte Lostraat, Schoolbergenstraat en Trolieberg. Ook komen er plantvakken om de snelheid te minderen in de Bergstraat, Heidebergstraat, Koetsweg, Platte Lostraat en Zavelstraat. Extra geschrankte parkeerzones komen er in de Bergstraat, Domeinstraat, Koetsweg, Zavelstraat en Platte Lostraat. Op het kruispunt van de twee laatstgenoemde straten wordt tot slot de voorrangsregel veranderd.

Uitbreiding blauwe zone

Kessel-Lo kampt met een grote parkeerdruk. Om studenten en pendelaars te ontmoedigen om hun wagen langdurig in een woonstraat te parkeren, wordt de blauwe zone vanaf eind oktober 2023 uitgebreid in Kessel-Lo. De volgende straten worden dan ook blauwe zone: Landbouwstraat, Spaarstraat, Prins Regentlaan, delen van de Willem Coosemansstraat, Koning Albertlaan en Desiré Mellaertsstraat, en de straten tussen het Heuvelhof en het provinciedomein. Zie hieronder het kaartje met de uitbreiding van de blauwe zone.

Blauwe zone

Lees meer over