N-VA pleit voor ‘kerstboomadoptiebos’

21 oktober 2019 | 10u57 | Gepost door redactie
N-VA pleit voor ‘kerstboomadoptiebos’
Het einde van het jaar nadert en binnenkort worden de eerste kerstbomen in huis gehaald. In januari belanden deze bomen op het voetpad, wachtend om versnipperd te worden of - nog erger - verbrand. Dat is allesbehalve duurzaam. Daarom willen ze met N-VA Leuven vragen aan de stad om een ruimte te voorzien voor een ‘kerstboomadoptiebos’.
Het bericht N-VA pleit voor ‘kerstboomadoptiebos’ verscheen eerst op Leuven Actueel.

Gemeenteraadslid Debby Appermans: “Als mensen een kerstboom kopen met een kluit dan kunnen ze die, met wat goede zorgen, gedurende heel de kerstperiode binnen plaatsen en op een gezonde manier bijhouden. Daarna is het, na een korte acclimatisatieperiode, perfect mogelijk om de boom opnieuw buiten te planten. Die boom kan dan meerdere jaren als kerstboom dienen.”

Gemeenteraads- en parlementslid Katrien Houtmeyers: “Veel mensen hebben echter geen plaats in hun tuin. Daarom stellen we voor dat de stad een braakliggend terrein voorziet waar die bomen kunnen geplant worden. Dit heeft het voordeel dat eigenaars hun boom jaarlijks opnieuw kunnen gebruiken. In Nederland bestaat het systeem al enkele jaren en spreekt men van een ‘kerstboomadoptiebos’.”

N-VA Leuven denkt aan het grasveld achter het woonzorgcentrum in Wijgmaal voor het kerstbomenbos, maar wellicht zijn er nog andere mogelijke locaties. In elk geval, de boom kunnen uitplanten en herbruiken zal alleszins een positieve impact hebben op het milieu, zorgt voor een leuk kerstmoment met de familie en geeft Leuven wat extra groen. Hopelijk kunnen we in januari de eerste kerstbomen samen planten.

Het bericht N-VA pleit voor ‘kerstboomadoptiebos’ verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over