Lyne Uytterhoeven signeert haar boek Nete

16 november 2019 | 11u58 | Gepost door redactie
Lyne Uytterhoeven signeert haar boek Nete
Op zaterdag 16 november 2019 signeert auteur Lyne Uytterhoeven tussen 15 en 16 uur  haar boek Nete in Standaard Boekhandel in de Diestsestraat 127 in Leuven.
Het bericht Lyne Uytterhoeven signeert haar boek Nete verscheen eerst op Leuven Actueel.

Nete is het tweede boek van Lyne en het plot speelt zich af in Leuven. “Als kind ging ik vaak bij mijn grootouders in het Groot Begijnhof spelen”, zegt schrijfster Lyne Uytterhoeven. “Ik heb deze magische plek ook een belangrijke plaats in mijn boek gegeven. De waterput in het Groot Begijnhof gaf me een emmer vol inspiratie, maar meer kan ik daar nog niet over kwijt.”

‘Nete’ is een historische roman met een vleugje magie. “Nete ontstond in 2008 en ik werkte het boek af voor de Zoute Zoen 2016. In deze wedstrijd voor het beste Nederlandstalige jeugdboek werd ik één van de vijf finalisten. Ik kreeg een intense schrijfbegeleiding door Ed Franck en herwerkte het verhaal grondig in 2018. Nu is het klaar om aan iedereen te tonen.”

Het verhaal

Hertogdom Brabant, 1473. Wanneer de 13-jarige Nete wees wordt, gaat ze op zoek naar haar verloren broer of zus. De zoektocht brengt haar langs de steden van Brabant, waarbij ze een bonte bende aan vrienden en vijanden tegen het lijf loopt. Als de Zwarte Raaf haar pad kruist en ze de waarheid over haar moeders dood te weten komt, slaat Nete op de vlucht. Opgejaagd door deze heks raakt ze verstrikt in een web van magie en geheimen, tot ze hulp krijgt uit onverwachte hoek en ontdekt dat vriendschap meer waard is dan een bloedband.

Het bericht Lyne Uytterhoeven signeert haar boek Nete verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over