LOKO organiseert 50e editie 24 urenloop voor de Leuvense studenten

12 augustus 2022 | 11u46 | Gepost door annpeeters
Betrapt tijdens diefstal drankkarton
De 24 urenloop, het grootste sportevenement voor de Leuvense studenten, bestaat dit jaar al 50 jaar. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert LOKO, de Leuvense studentenkoepel, samen met de Leuvense kringen deze wedstrijd. Het doel? 24 uur lang ononderbroken het parcours rond de atletiekpiste van het Universitair Sportcentrum zo snel mogelijk lopen. Het startschot weergalmt dit jaar op 26 oktober.

"Een 50ste editie van iets is altijd speciaal, en zeker van een van de grootste studentensportevenementen in Europa. We mogen er trots op zijn dat we dit met een team, dat zo goed als volledig bestaat uit studenten, kunnen neerzetten", zegt Raf Sablon, Coördinator Sport bij LOKO.

Vorig jaar mochten maar 4450 toeschouwers aanwezig zijn omwille van de toen geldende coronamaatregelen. Bij de start van het evenement om 20 uur stond het terrein al meteen vol supporters. Voor de 50ste editie, plant LOKO de grootste editie ooit.

“Omdat het de 50ste editie is, gaan we er een echt sportfeest van maken met een kwaliteitsvolle livestream, zodat iedereen er mee kan van genieten", zegt Sablon. De livestream zorgt voor een groter bereik, zodat iedereen de wedstrijd te allen tijde kan volgen en later ook kan herbeleven. LOKO voorziet live presentatoren, wedstrijden en leuke acties. Op het terrein zelf: talrijke eetstandjes van de studentenverenigingen zelf alsook veel activiteiten, muziek, nevencompetities …

De aflossingswedstrijd, die 20 000 studenten lokt, zorgt elk jaar voor nieuwe records. Met vorig jaar niet minder dan 1080 rondjes was Apolloon, studentenvereniging van de faculteit bewegings- en revalidatiewetenschappen van KU Leuven, de grote winnaar. De piste bedraagt 530 meter, wat in totaal dus voor een afstand van 572,4 kilometers zorgt voor de Apolloniërs.

LOKO verheugt zich op de grootste editie ooit, de sfeer en het doorzettingsvermogen van de lopers die ongetwijfeld een knalprestatie zullen neerzetten.

Lees meer over