Leuvense studentenkoepel LOKO trekt erkenning NSV! in

20 maart 2024 | 09u57 | Gepost door redactie

Leuvense studentenkoepel LOKO heeft de erkenning van NSV! Leuven ingetrokken. Dit gebeurde naar aanleiding van het omstreden vraaggesprek van de extreemrechtse vereniging met Dries Van Langenhove als gast. De NSV! gaat in beroep tegen die beslissing.

Over twee weken beslissen de studentenkringen onder LOKO finaal over de opschorting, zo wist studentenmedium Veto te vertellen. De NSV! zelf werd uitgenodigd om zijn zaak te bepleiten en vragen van de kringen te beantwoorden.

De lezing, aangekondigd met als thema de landbouw, in Leuven op 28 februari jongstleden strookte niet met de regels van de universiteit. De KU Leuven klaagde Van Langenhove bovendien aan wegens 'aanzetten tot racisme.'

Tijdens haar algemene vergadering maakte de Leuvense studentenkoepel LOKO bekend dat ze de erkenning van de NSV! als vrije vereniging zal intrekken. De rechtse studenten zaten sinds 2010 bij LOKO als vrije vereniging. Daarvoor moeten ze voldoen aan bepaalde voorwaarden om toegang tot de faciliteiten van LOKO te krijgen, gratis materiaal uit te lenen en werkingssubsidies te ontvangen.

Lees meer over