Leuvense leerkracht Lander Segers, broer van Iwein, onverwacht overleden op weg naar Compostella

Lander Segers

De 47-jarige Leuvense leerkracht en zanger Lander Segers is overleden. De broer van Iwein en Lennart en zoon van Geert Segers was nog maar net naar Santiago de Compostella vertrokken toen hij overleed na een orgaanfalen als gevolg van een zonneslag.

Vrijdag was Segers nog vanuit Frankrijk vertrokken naar Compostella. Onderweg werd hij nog geveld door een zonneslag, zo bekende hij op Facebook. “Miljaardos! Mooie wandeling maar geveld door een zonneslag! Dom! Gelukkig waren er toffe gasten die me uit de nood hielpen. En het hondje Nemo gaat mee in mijn rugzak”, klonk het toen. De dag nadien vertrok Lander weer, maar hij belandde diezelfde dag nog in het ziekenhuis. Daar overleed hij aan een hartfalen. Lander komt uit een bekende familie: zijn broer Iwein is bekend acteur, komiek en tv-stem en Lennart is journalist bij Radio 2 Vlaams-Brabant. Papa Geert was jarenlang dé stem van Man Bijt Hond. Lander zelf was al jaren gescheiden maar is papa van twee kinderen. "'Dag Perekop, moge mama je vleugels geven op je tocht’ stuurde ik zaterdag 9 juli. Je was al vertrokken. Lander, je bent mijn broer, held en grote voorbeeld voor altijd", zo postte Iwein Segers nog op Facebook.

Lander was leerkracht in basisschool VBS Terbank in Heverlee en zanger bij 'De laatste match van Ivan Lendl'. Daarnaast werkte hij ook jarenlang in restaurant Via Via in Heverlee.

Lander Segers
Deze foto postte Lander Segers nog. Hij ging samen met het hondje Nemo op reis.

Lees meer over