Leuven viert Dag van de Jeugdbeweging

7 oktober 2019 | 14u33 | Gepost door redactie
Leuven viert Dag van de Jeugdbeweging
Op vrijdag 18 oktober slaan Chirojeugd Vlaanderen, JNM, IJD, FOS Open Scouting, KLJ, Jeugd Rode Kruis, KSA, Scouts en Gidsen Vlaanderen en Bazart de handen in elkaar om samen de Dag van de Jeugdbeweging te organiseren. Overal in Vlaanderen worden steden en gemeenten ingepalmd met leuke acties om deze hoogdag voor het jeugdwerk in stijl te vieren. Leuven is natuurlijk ook van de partij.
Het bericht Leuven viert Dag van de Jeugdbeweging verscheen eerst op Leuven Actueel.

Met de steun van MIJNLEUVEN zetten de Leuvense jeugdbewegingen op 18 oktober de Grote Markt in vuur en vlam van 7 tot 8 uur. Iedereen die langskomt in zijn of haar jeugdbewegingsuniform kan genieten van een gratis ontbijt en bijkomend ook muziek van twee jonge, Leuvense DJ’s. Om 8 uur trekken de jongeren vervolgens in jeugdbewegingsuniform naar school.

“Het Leuvens jeugdwerk staat sterk in haar schoenen”, vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Er zijn zo’n 30 jeugdbewegingen met samen meer dan 5000 leden. Stad Leuven wil met een gratis ontbijt de vele jongeren bedanken voor het grote engagement en de waardevolle inzet die ze iedere week opnieuw leveren. Dankzij hen kunnen heel wat kinderen en jongeren het hele jaar door spelen en genieten.”

De Dag van de Jeugdbeweging zet jaarlijks de Grote Markt op zijn kop. Voor het gratis ontbijt en de unieke sfeer bij zonsopgang stonden vorig jaar bijna 3.000 jongeren met plezier wat vroeger op.

Het bericht Leuven viert Dag van de Jeugdbeweging verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over