Leuven nog geen partner voor European Disability Card

4 juni 2020 | 11u04 | Gepost door redactie
Leuven nog geen partner voor European Disability Card
In 2017 werd de European Disability Card gelanceerd. Deze kaart bevordert de toegang van personen met een beperking tot culturele, sportieve en vrijetijdsactiviteiten in heel Europa. In ons land nemen honderden musea, theaters, sportclubs en andere organisatie deel aan dit initiatief. Ook tientallen Vlaamse steden en gemeenten hebben zich al ingeschreven. Volgens JONGCD&V Leuven ontbreekt Leuven in deze lijst.
Het bericht Leuven nog geen partner voor European Disability Card verscheen eerst op Leuven Actueel.
De kaart is niet onbekend in Leuven, want cultuurcentrum 30CC en Museum M hebben al ingetekend. Net zoals Sportoase Philipssite en Kinepolis in Leuven. “Maar met een ambitieuze partner als de stad zou dit als katalysator kunnen werken zodat nog meer Leuvense organisaties en instellingen die zich aansluiten. De stad zou een belangrijke rol als promotor en ambassadeur kunnen opnemen”, zegt jongerenvoorzitter Ruben Geleyns. “Er is al heel wat aandacht voor toegankelijkheid in Leuven, maar het kan altijd beter en sterker. De focus mag daarbij niet alleen op bijvoorbeeld rolstoelhellingen liggen, maar op een geïntegreerde aanpak rond toegankelijkheid. Daarbij hoort ook een toegankelijk aanbod aan allerlei activiteiten”, zegt Maxim Delbeke van JONGCD&V Leuven en zelf al jaren een activist voor een toegankelijkere en inclusievere maatschappij.

Met de kaart kan een persoon met een beperking uit Madrid of Krakau van bepaalde voordelen genieten op Leuvense cultuur-, sport- en vrijetijdsactiviteiten, maar kunnen ook Leuvenaars met een beperking dit, naast in de eigen stad, over heel Europa bij partners van de European Disability Card. Deze voordelen zijn even divers als de partners: van gratis toegang en korting tot het gratis ter beschikking stellen van aangepaste hulpmiddelen.

Het bericht Leuven nog geen partner voor European Disability Card verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over