Leerlingen ontwerpen nieuwe refter voor de Wijnpers

22 oktober 2019 | 20u56 | Gepost door redactie
Leerlingen ontwerpen nieuwe refter voor de Wijnpers
Provinciale school De Wijnpers uit Leuven huldigde haar nieuwe refter in. Het is een fraai staaltje van een intense samenwerking.
Het bericht Leerlingen ontwerpen nieuwe refter voor de Wijnpers verscheen eerst op Leuven Actueel.

De leerlingen van het vijfde jaar Artistieke Opleiding maakten het ontwerp, de firma Burovorm werkte het ontwerp uit en de mobiele ploeg van de provincie bouwde de oude refter om tot een moderne polyvalente ruimte.
Naast de ‘refter’, waar de leerlingen hun lunchpauze doorbrengen, kan de ruimte nu ook gebruikt worden als extra lesruimte, leesruimte (de bibliotheek van de school zit mee verweven in de tussenwanden), ontspanningsruimte of vergaderruimte. ‘Onze nieuwe refter is een fraai staaltje van een intense samenwerking’, zegt Lut Lambert, directeur van De Wijnpers.

‘Het resultaat mag gezien worden’, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor onderwijs. ‘Onze leerlingen hebben uit deze ‘oefening’ heel wat ervaring kunnen putten, die ze later in hun professionele loopbaan kunnen gebruiken.’
De provincie Vlaams-Brabant had aandacht voor duurzaamheid bij het gebruik van de materialen.
Buroffice creations bvba, de leverancier van het materiaal, sluit zich aan bij het gedachtegoed van de circulaire economie, waarbij grondstoffen zoveel mogelijk worden hergebruikt met zo min mogelijk verbruik van energie en transport.
‘Zo zijn bijvoorbeeld de zitkuipen van de stoelen uit hout, dat komt uit duurzaam beheerde bossen en zijn ze 100% recycleerbaar’, besluit gedeputeerde Bart Nevens.

Het bericht Leerlingen ontwerpen nieuwe refter voor de Wijnpers verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over