Kunstwerken door kinderen en jongeren ondersteund door jeugdzorg veroveren Leuven

25 juni 2020 | 16u29 | Gepost door redactie
Kunstwerken door kinderen en jongeren ondersteund door jeugdzorg veroveren Leuven
Van 1 juli tot en met 31 augustus kan je in de Leuvense binnenstad de wandelexpo van TRES volgen. Kinderen en jongeren ondersteund door jeugdzorg werken tijdens TRES samen met een kunstenaar. Ze leren elkaar kennen, wisselen ideeën en ervaring uit en creëren samen een kunstwerk. Die kunstwerken kan je deze zomer op 9 verschillende locaties in Leuven spotten.
Het bericht Kunstwerken door kinderen en jongeren ondersteund door jeugdzorg veroveren Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

TRES is een samenwerking van Artforum/Urban Woorden, De Wissel, MFC Combo, OBC Ter Wende-Espero en Sporen. Normaal gezien vond de expo in april en mei plaats in OPEK, maar Covid-19 stak daar een stokje voor. Er werd gezocht naar een oplossing om de kunstwerken toch aan de buitenwereld te laten zien en zo werd de wandelexpo geboren.

De deelnemers

Voor de deelnemers van TRES is opgroeien niet altijd vanzelfsprekend. Dankzij TRES komen ze in een andere omgeving terecht waar ze nieuwe uitdagingen kunnen aangaan en hun talenten kunnen ontplooien. Door kunst te creëren kunnen ze dingen uitdrukken die zich niet zomaar in woorden laten vangen, of kunnen ze net een heel nieuw verhaal schrijven.

De kunstwerken

Al de kunstwerken geven iets mee over de levenservaring van de kinderen en jongeren. Het zijn verhalen waar we vaak even overheen kijken, stemmen die we niet meteen horen. Maar het zijn ook verhalen die middenin de samenleving staan en die de samenleving mee vormgeven. Het zijn verhalen die ons iets kunnen tonen dat we nog niet gezien hadden. Het zijn verhalen die ons kunnen overvallen, die krachtig zijn in hun kwetsbaarheid en die ons beeld van wie wij allemaal zijn kunnen veranderen.

Praktisch

Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus kan je de kunstwerken in de stad ontdekken: langs vitrines, bij handelaars en op openbare plaatsen. Volg de wandeling langs het routeplan via http://www.tresexpo.com?utm_source=rss&utm_medium=rss. Zin om zélf iets te doen? Hang je eigen kunst aan je raam en post het op sociale media met #tresthuis.

Het bericht Kunstwerken door kinderen en jongeren ondersteund door jeugdzorg veroveren Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over