KU Leuven voorziet extra studieplekken voor blokkende studenten

6 december 2019 | 10u16 | Gepost door redactie
KU Leuven voorziet extra studieplekken voor blokkende studenten
Ook dit jaar wordt de capaciteit van de bibliotheken aan de KU Leuven weer maximaal ingezet om blokkende studenten te verwelkomen. Onder de noemer ‘KU Leuven blokt’ stelt de universiteit tot het einde van de examenperiode bijna 3500 studieplekken ter beschikking. Heel wat bibliotheken zijn uitzonderlijk open tot middernacht. Daarnaast voorziet ook Alma voor het eerst een stille studieruimte.
Het bericht KU Leuven voorziet extra studieplekken voor blokkende studenten verscheen eerst op Leuven Actueel.

Samen blokken blijft populair en ook deze examenperiode biedt de KU Leuven haar studenten extra studieplekken aan. Vanaf deze week stellen de bibliotheken van de universiteit ruim 3500 studieplekken ter beschikking met ruimere openingstijden. In 2Bergen Campus Arenberg, Economie en Bedrijfswetenschappen en Leercentrum Agora kunnen nachtraven zelfs studeren tot middernacht. Ook in de kerstvakantie zorgt KU Leuven Bibliotheken voor een verhoogde capaciteit, goed voor 2500 studieplekken, waarvan 1700 van 8 uur ‘s ochtends tot middernacht. Op een vernieuwde website (www.kuleuven.be/kuleuvenblokt)?utm_source=rss&utm_medium=rss kunnen studenten de capaciteit van de bibliotheken in Leuven, Kortrijk en Antwerpen live volgen.

Daarnaast kunnen studenten tijdens de blokperiode (21 december tot en met 12 januari) ook terecht in een aantal leslokalen op Campus Arenberg. Alles samen bieden deze lokalen ongeveer 100 bijkomende studeerplaatsen. Deze lokalen zullen dezelfde openingsuren hebben als bibliotheek 2Bergen Campus Arenberg.

Ook extra studieplekken in Alma

Vanaf 21 december richt ook studentenrestaurant Alma voor het eerst een stille studieruimte in. Alma 1 wordt opgedeeld in twee ruimtes: aan de straatkant blijft de gebruikelijke functie behouden, maar de ruimte achteraan wordt voorbehouden voor blokkende studenten. In die ruimte zal tussen 21 december en het einde van de examens ook niet meer gegeten kunnen worden.

Alma 1 en Alma 2 hanteren vanaf 21 december ook tijdens de weekends ruimere openingsuren van 8 uur tot middernacht.

Het bericht KU Leuven voorziet extra studieplekken voor blokkende studenten verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over