Jongvolwassenen kunnen opnieuw deelnemen aan budgetbeurs Wakosta?!

beurs

Na het succes van vorig jaar organiseert stad Leuven van 15 april tot 3 mei opnieuw Wakosta?!, een budgetbeurs voor jongvolwassenen die op het punt staan om alleen te gaan wonen, maar daarbij niet kunnen rekenen op een eigen netwerk voor advies en hulp. 

Op de beurs leren de jongeren over wat er praktisch allemaal komt kijken bij zelfstandig wonen en wat de financiële gevolgen zijn van bepaalde keuzes. De beurs vindt plaats in een woning van de stad in de Vesaliusstraat in Leuven. Organisaties die werken met 18-25 jarigen of anderstalige nieuwkomers, die op het punt staan om alleen te gaan wonen, kunnen gratis met hen langskomen. In de voormiddagen is er meestal nog plaats. Inschrijven moet via huurhuis@leuven.be.

Samenwerking
Voor de opbouw en opleiding van de trainers werkt de stad Leuven samen met het CAW Oost-Brabant. Voor de inrichting van de woning kan de stad rekenen op Kringwinkel ViTeS, die het lege huis omtovert tot een warme woonst. 

De stad zet de komende jaren meer in op informeren over huren en verhuren. Onder de naam ‘Huurhuis’ bundelt ze al haar aanbod.

 

Lees meer over