Jong VLD Leuven vindt zakken slachtafval bij opruimactie

10 september 2019 | 12u26 | Gepost door redactie
Jong VLD Leuven vindt zakken slachtafval bij opruimactie
Zondagnamiddag 8 september 2019 hield Jong VLD Leuven een opruimactie, waarbij ze de carpoolparking aan het Vuntcomplex opruimden. Dit initiatief kwam er dankzij bestuurslid Damien Trigaux, die deze parking dagelijks gebruikt om te pendelen naar het werk en zich genoodzaakt voelde om iets te doen aan al het afval dat mensen er dumpen. Helaas vonden de Leuvense jongeren wat meer dan petflessen en lege blikjes.
Het bericht Jong VLD Leuven vindt zakken slachtafval bij opruimactie verscheen eerst op Leuven Actueel.

Voorzitter, Zjef Cokelaere, getuigt: “Toen we nog geen uur bezig waren, vond ik twee gedumpte vuilniszakken. Plots bemerkte iemand dat deze zakken een spoor van oud bloed achterlieten.” De inhoud van de vuilniszakken bleek te bestaan uit vacht, botten en ingewanden van een geslacht schaap.  Politie Leuven was snel ter plaatse en de reinigingsdiensten zouden het de volgende dag komen ophalen. Dit is echter nog steeds niet gebeurd. Wij hopen dat de daders spoedig gevonden worden, al is onze hoop niet al te groot. We moeten ook stilstaan bij de ernst hiervan. Niet alleen bij de grote impact op ons leefmilieu, maar ook bij het vreselijke dierenleed dat illegaal slachten met zich meebrengt. Er zijn alternatieven voor onverdoofd slachten voorhanden, die het dierenleed tot een minimum beperken. Dat er in Leuven toch nog geslacht wordt op deze illegale manier, betekent dat mensen niet voldoende geïnformeerd zijn over alternatieven of deze niet wensen te benutten.”

Ondanks de wansmakelijke vondst spreken de jongeren van een geslaagde actie: “Na luttele uren werk hadden we maar liefst 16 gedumpte afvalzakken verzameld en 10 zakken restafval plus 3 zakken PMD gevuld. We raden andere verengingen aan om ook eens een stukje Leuven onder handen te nemen. Het is een geweldige teambuilding en zo draag je je steentje bij aan ons leefmilieu. Handen uit de mouwen en het zelf doen.”

Het bericht Jong VLD Leuven vindt zakken slachtafval bij opruimactie verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over