Join2Bike overwint gletsjers

6 augustus 2019 | 10u48 | Gepost door redactie
Join2Bike overwint gletsjers
De leden van Join2Bike, het beweegproject dat verbonden is aan UZ Pellenberg, trokken naar Oostenrijk voor hun jaarlijkse Gletscher Challenge. Validen en andersvaliden bedwongen er samen de Kaunertaler Gletscherstrasse (2750m) en Passo dello Stelvio (2760m). “Het was een loodzware Gletscher Challenge, maar we zijn intens gelukkig, want iedereen heeft de toppen bereikt”, zegt Luc Gielen, bezieler […]
Het bericht Join2Bike overwint gletsjers verscheen eerst op Leuven Actueel.

De leden van Join2Bike, het beweegproject dat verbonden is aan UZ Pellenberg, trokken naar Oostenrijk voor hun jaarlijkse Gletscher Challenge. Validen en andersvaliden bedwongen er samen de Kaunertaler Gletscherstrasse (2750m) en Passo dello Stelvio (2760m).

“Het was een loodzware Gletscher Challenge, maar we zijn intens gelukkig, want iedereen heeft de toppen bereikt”, zegt Luc Gielen, bezieler van Join2Bike. “Moe, maar uiterst voldaan. Validen en andersvaliden, samen hebben we topmomenten beleefd. We hebben aangetoond dat in tijden van superindividualiteit er toch nog solidariteit bestaat. We hebben elkaar naar boven geduwd, getrokken, elkaar moed ingesproken, opgepept en uiteindelijk samen onze doelen behaald. Andersvaliden Stijn onder bewonderend oog van broer en vader in de handbike;  Lennert, omkaderd door ouders, broer en oma … vorig jaar met een Hase Kettwiesel (trike) en nu met tweewieler; Simon 1 keer solo met handbike en 1 keer met maatje Luc op een speciale tandem; Ariana met vriend Marc in triketrain; Lutgart met vriendin Ann in triketrain; Lieve met echtgenoot Marcel, Vic met dochter Liesbet, Martine solo met e-mtb, Johan solo met nieuw stalen ros, Eddy solo met racefiets  … allen hebben grenzen verlegd, kippenvelmomenten waren het.”

 

Het bericht Join2Bike overwint gletsjers verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over