Jan Flameng zoekt dringend appartement: “Niemand kan me helpen”

29 April 2022 | 18u26 | Gepost door passepartoutle…
Jan Flameng zoekt dringend een appartement in Leuven.
Voor de 59-jarige Jan Flameng breken er spannende tijden aan. De man uit Heverlee is invalide en verplaatst zich in een rolstoel maar moet binnen enkele maanden zijn huurappartement verlaten. Helaas vindt Jan voorlopig geen betaalbaar alternatief.

Dat Leuven een dure stad is als het over wonen gaat, is al meerdere keren aangeklaagd maar soms leiden de dure prijzen ook tot dramatische situaties. Neem nu Jan Flameng die op de Naamsesteenweg in Heverlee woont in een studio die hem 520 euro per maand kost. Die prijs valt nog mee maar helaas voor Jan is het gebouw van eigenaar veranderd en zijn er renovatiewerken op komst. Het resultaat? Jan Flameng moet in augustus zijn huurappartement verlaten want zijn huurcontract werd officieel opgezegd. Helaas voor Jan is er niet meteen een betaalbaar alternatief te vinden in de buurt.

“Met een uitkering van ongeveer 1.200 euro als invalide kom je niet ver op de Leuvense huurmarkt”, vertelt Jan. “Het enige wat ik zou kunnen betalen is een studentenkot maar daar kan ik me niet domicilieren. Bijgevolg ben ik al een tijd vruchteloos op zoek naar een nieuw onderkomen. Mijn maximumbudget zou 600 euro zijn maar ik vrees dat ik niets ga vinden voor die prijs. In Leuven betaal je al vlot 800 euro of meer voor een klein appartement. Zelfs mensen met een mooi inkomen krijgen het tegenwoordig al moeilijk in Leuven, zeker als ze alleenstaand zijn of gepensioneerd, laat staan dat ze invalide zouden zijn zoals ik. Wonen in Leuven is niet meer weggelegd voor de gewone man of vrouw en dat is heel erg jammer. Ik klopte ondertussen al aan bij verschillende instanties voor hulp maar voorlopig kan niemand me helpen. Wat moet ik doen? In mijn auto gaan slapen met mijn rolstoel? Ik hoop alsnog iets te vinden tegen augustus maar de hoop wordt kleiner en kleiner met de dag. Moest er iemand alsnog een oplossing kunnen aanbrengen voor mijn probleem dan mogen ze me altijd contacteren via e-mail op het adres spits1962@gmail.com.”

Lees meer over