Het seizoen van de brocanteries herstart na maanden stilte

rommelmarkt
Sinds een aantal jaar worden er succesvolle brocanteries georganiseerd op het Martelarenplein in Leuven. Door de werkzaamheden is het Martelarenplein een grote werf tot in het najaar en dus verhuizen de brocanteries naar het Ladeuzeplein.

Het handelaarsverbond “Hoover-Ladeuze” ontvangt de brocanteries met open armen en ziet ze als een meerwaarde voor het plein. Het publiek kan er de hele dag snuisteren en sjacheren tussen de mooie en stijlvolle kraampjes en tevens genieten van een hapje en een drankje op de zonnige terrassen.

De eerste editie dit jaar van het “Brocanterie Weekend” gaat door op zaterdag 5 en zondag 6 juni 2021, van 10 tot 18 uur. Het zal een coronaveilige editie zijn met alle aandacht voor de sanitaire maatregelen, opgelegd door de veiligheidsraad en door de stad.

Met 60 standen pakt de Brocanterie uit met een gevarieerd aanbod: antiek, brocante, vintage, retro, industrieel, verzamelingen, decoratie, curiosa, design, kunst, militaria, boeken, vinylplaten, games, alsook ambachten en streekproducten. 

Iedereen, handelaar of particulier, kan een standplaats reserveren tegen de prijs van 7 euro per lopende meter met een minimum van 4 meter.

Zondag 6 juni 2021 is het ook 'koopzondag' in het stadscentrum.

Het volgende “Brocanterie weekend (zomereditie)” gaat door op 3 en 4 juli 2021, het eerste weekend van de solden.

rommelmarkt

Lees meer over