Gemeenteraad buigt zich vanavond over verzoekschrift over openluchtzwembad aan Vaartkom

Zwembad
De Leuvense Gemeenteraad dient zich vanavond te buigen over een burgervoorstel waarin het stadsbestuur gevraagd wordt om geen zwembad aan te leggen aan de Vaartkom. Dit voorstel werd ondertekend door niet minder dan 784 Leuvenaars. In het ingediende verzoekschrift wordt tevens gevraagd om de buurtbewoners meer te betrekken bij het ganse project.

Dat velen het openluchtzwembad aan de Vaartkom niet zien zitten is algemeen geweten, vraag is of het stadsbestuur met dit project zal doorgaan en indien ja, of bewoners meer inspraak zullen krijgen. 'Te duur voor die paar maanden per jaar dat het gebruikt kan worden' is maar één van de bezwaren die het afgelopen jaar te horen was. Verder wordt ook de veiligheid en de leefbaarheid van de buurt in vraag gesteld. 

Buurtbewoners vinden vooral dat ze niet gehoord worden. 'Schijnparticipatie' noemen ze het. Daarom werd er beslist om een verzoekschrift in te dienen op de gemeenteraad van maandagavond 28 juni 2021. De gemeenteraad start om 19.45 uur en is hier live te volgen. 

Lees meer over