Gauwdieven stelen gouden oorbellen van mindervalide Marie José

Op deze foto van 29 juni had Marie José haar oorbellen nog
De mindervalide Marie José Ronsmans is gisteren het slachtoffer geworden van een gauwdiefstal. Dat gebeurde omstreeks 16 uur in de Fonteinstraat.

"De daders hebben haar zien wandelen met haar rollator/karretje, waarna ze met hun voertuig zijn gestopt om haar te kunnen aanspreken. Het gaat om een getinte man en een getinte vrouw, hun leeftijd schat ze ergens tussen de 30 á 50 jaar, verder herinnert ze zich alleen nog maar dat het om een zwart kleurige stationwagon gaat. De leeftijd of het merk kan ze helaas niet meer met zekerheid bevestigen", zegt Bernard Tommy.

"Het koppeltje stapte uit de auto en benaderde haar in een vreemde taal. Ze vermoedt dat het de Engelse taal was, maar ze verstond het in ieder geval zeker niet. Ze hadden verschillende soorten kledij bij zich en proberen haar iets aan te smeren en te verkopen. Ze pakten een bloesje erbij en hielden deze dan tegen haar lichaam aan. Zodoende gaven ze haar de impressie bezig te zijn met haar kledingmaat te ontcijferen. Ondertussen waren ze al aan de haal met haar gouden oorbellen", aldus Bernard.

Indien iemand iets gezien heeft, mag deze persoon de politie en Bernard zelf contacteren voor meer informatie. 

Lees meer over