Fotoreeks: De Leuvense kerstmarkt is geopend

Leuvense Kerstmarkt
De 34e Leuvense kerstmarkt is sinds deze namiddag geopend. Vanavond volgt de officiële opening van de kerstmarkt die nog tot 18 december zal duren.

De Kerstmarkt zal -net zoals de voorbije edities- plaatsvinden op het Ladeuzeplein en het Herbert Hooverplein/“Qua animatie blijven we bij het oude concept. Het wordt een combinatie tussen een avond voor de studenten op donderdag en het klassiekere concept met koren tijdens de andere weekdagen. Al gaan we toch voor meer artisanale standjes dit jaar. Wij verwachten zo’n 120 standhouders, en dat is geen evidentie aangezien we toch wat terughoudendheid merken door de crisis en de problemen met de stroom”, vertelde organisator Dirk Pinte, die maar wat blij is dat de editie dit jaar zal kunnen plaatsvinden.  

“Daar moet ik de stad Leuven voor bedanken. Dankzij hun financiële tussenkomst zal de Kerstmarkt dit jaar kunnen doorgaan. Iedereen hunkert naar een goede Kerstmarkt. Wij mikken dan ook op een 300.000 à 400.000 bezoekers die de Kerstmarkt en de binnenstad tijdens deze periode zullen bezoeken”, klinkt het. 

Er staan ook enkele veranderingen op til. “Het Sparrenbos wordt dé blikvanger en zal verhuizen van het Hooverplein naar het Ladeuzeplein. Het zal zijn alsof je een bos binnenwandelt. Daarnaast brengt de Kerstman een grotere villa mee. Voor de voetballiefhebbers: niet getreurd. In één van de standjes zal ook het WK voetbal te volgen zijn, al blijft de nadruk voor ons wel liggen op 'gezelligheid en Kerst'”, bevestigt Pinte. 

Dank aan Marijke Broothaers voor de mooie foto's. 

Lees meer over