Fietsendieven gevat

19 augustus 2019 | 09u52 | Gepost door redactie
Fietsendieven gevat
Aan het station van Leuven werd vorige week een koppel fietsendieven gevat. Een Leuvense vrouw had haar fiets in een fietsenstalling op de Léon Schreursvest geplaatst. Toen ze even later terug naar de fietsenstalling ging merkte ze echter dat er een man met haar fiets door de straat reed. Ze sprak hem hier onmiddellijk op […]
Het bericht Fietsendieven gevat verscheen eerst op Leuven Actueel.

Aan het station van Leuven werd vorige week een koppel fietsendieven gevat. Een Leuvense vrouw had haar fiets in een fietsenstalling op de Léon Schreursvest geplaatst. Toen ze even later terug naar de fietsenstalling ging merkte ze echter dat er een man met haar fiets door de straat reed. Ze sprak hem hier onmiddellijk op aan. Hij gaf de fiets terug en hing een vaag verhaal op over een vergissing. Ze geloofde hier niets van want ze had de fiets met een cijferslot vastgemaakt. Toen de man zich uit de voeten probeerde te maken ging de vrouw achter hem aan. Ze werd echter lastiggevallen door een andere vrouw die blijkbaar een kennis van de man was en wat verder op de uitkijk stond. De fietsendieven liepen weg naar het station terwijl het slachtoffer hen op een afstand bleef volgen. Ter hoogte van het Provincieplein verwittigde ze de politie en het tweetal kon wat verder aan het station ingerekend worden door een patrouille van de Interventiedienst. Het bleek te gaan om een 63-jarige man en zijn 58-jarige partner uit Brussel. Er werd proces-verbaal opgesteld en ze werden ter beschikking gesteld van het parket.

Eerder op de dag merkte een patrouille van het Fietsteam van de Leuvense politie een verdachte man op terwijl hij een damesfiets aan het station van Leuven plaatste. Ze herkenden hem omdat hij die nacht nog in de cel geslapen had. Maar toen was hij zonder fiets vertrokken op het commissariaat. De patrouille besloot om hem te controleren en al snel bleek dat hij verschillende gestolen goederen bij zich had. Hij had een laptoptas mee met daarin een laptop die eerder die dag uit een dokterspraktijk in de Vanden Tymplestraat gestolen was en hij bleek ook nog een gestolen gsm op zak te hebben. De eigenaars van deze goederen werden gecontacteerd en bevestigden dat ze gestolen waren. De fiets zelf werd waarschijnlijk ook gestolen, maar de politie zoekt nog naar de eigenaar. Er werd proces-verbaal opgesteld en de 51-jarige man zonder verblijfplaats in België werd ter beschikking gesteld van het parket.

Het bericht Fietsendieven gevat verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over