Feest alom in april op de Leuvense markten

De Fonskesmèt: extra feestelijke vrijdagmarkt
De Maand van de Markt start volgend weekend op de zaterdagsmarkt in het centrum en tijdens de sfeervolle Paasmarkt op zondag in Heverlee. 

De ‘Maand van de Markt’ wil lokaal winkelen en de geneugten van de markt promoten. Het is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met de stad Leuven en de Leuvense marktkramers.

Een hart voor de markt
​“Een hart voor de markt, dat is het thema van dit jaar. Heel de maand ontvangen bezoekers op de Leuvense markten bij hun aankopen een invulbon. Daarmee maken ze kans op één van de twintig prijzen voorzien door de provincie of één van de vier reischeques die de Leuvense marktbond weggeeft. Daarnaast legt de stad, samen met de marktkramers, bezoekers in de watten met muzikaal vermaak, extra prijzen en acts. Bovendien zullen alle kramen uitbundig versierd zijn met vlaggetjes”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V).

Woensdag in Kessel-Lo, ​ vrijdag in Leuven
​Elke woensdag in Kessel-Lo en elke vrijdag op het Ladeuze- en Hooverplein worden bezoekers onthaald met hartvormige snoepjes en koekjes. Op vrijdag 5 april delen marktkramers vetplantjes en cadeaucheques uit aan alle klanten, met hun rad van fortuin.

Zondag in Heverlee
De eerste grote afspraak van de marktmaand is nu Paaszondag. Er staat in Heverlee dan 30 kilogram paaseitjes klaar voor de bezoekers. Op 7 april tekent een tekenaar er live de jongere bezoekers. Op 14 april delen de kramers er 500 hartvormige zeepjes uit en is er een zeepbellenact. De daaropvolgende zondagen strijken er nog respectievelijk een complimentjesshow en een liefdeszanger neer.

“Elke marktdag een feest, dat geldt bij uitstek in april met de Maand van de Markt. Als stad Leuven willen we het belang van lokaal en vers shoppen op de markt van harte ondersteunen. Wie nog er nooit zijn inkopen deed of al lang niet meer langsging, hopen we met alle festiviteiten en acties de komende weken een duwtje in de goede richting te geven”, aldus schepen Geleyns.

Lees meer over