Eigentijdse studiekeuze in de spotlight

ucll
UC Leuven-Limburg biedt een grote variëteit aan van verschillende richtingen. Deze hebben allemaal een professioneel diploma als eindresultaat, maar er is één richting die de perfecte balans heeft gevonden tussen professionaliteit én creativiteit, namelijk het keuzetraject Event- en Projectmanagement. Dit keuzetraject, dat valt onder de opleiding Organisatie en Management, breekt met het kader van traditionele opleidingen door niet enkel de focus te leggen op studeren maar ook op creatieve uiting en ondernemen. Het is een richting voor iedereen die graag de handen uit de mouwen steekt om creatieve ideeën tot leven te brengen.

Dat de dagen van een eventmanager nooit saai zijn tonen zeven UCLL-studenten aan op hun Instagram-pagina EVENThough. Hierop tonen ze hun leven als laatstejaarsstudent Event- en Projectmanagement en geven ze een blik achter de schermen op de organisatie van hun event ‘Innovation Tasting’ in opdracht Leuven Value Network. De organisatie van het event combineren ze met hun stage. ‘Het is een druk schema, maar we genieten volop van de kansen die de opleiding ons biedt. Een echte ervaring in de professionele eventwereld in deze veranderende tijden zien we niet als een hindernis, maar net als een manier om onze creativiteit helemaal te benutten’, zegt Elien Piselé, derdejaarsstudente Event- en Projectmanagement.

‘Een normale bureaujob zag ik mezelf niet doen maar de eventwereld biedt constante uitdagingen en je komt nooit in een sleur terecht’, voegt collega-student Feng Guo toe. Ook de andere studenten zijn het hier mee eens: iedere dag is anders, een dynamische job is dus verzekerd. Bovendien biedt de opleiding een brede basis. Daardoor blijven verschillende opties open en vindt je altijd wel een job die perfect bij jou past. Doorheen de driejarige opleiding ontdekken studenten hun sterktes en leggen ze een brede basis waarmee ze verder kunnen studeren of meteen aan de slag kunnen als bijvoorbeeld eventmanager, projectmanager of zelfs office manager.

Meer informatie over het keuzetraject Event- en Projectmanagement kan je vinden op: www.ucll.be onder de opleiding Organisatie en Management.

Wil je graag het verhaal van de eventstudenten volgen? Neem dan zeker een kijkje op hun Instagrampagina: EVENTHOUGH (@eventhough_ucll) • Instagram-foto's en -video's

studenten

Lees meer over