Digitaal aanmelden voor secundaire scholen gaat maandag van start

27 maart 2020 | 16u51 | Gepost door redactie
2,5 miljoen euro voor 18 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant
In totaal sloten 66 scholen uit Vlaams-Brabant eind vorig jaar een akkoord voor een gezamenlijk digitaal aanmeldsysteem: www.aanmelden.school. Aangezien het aanmelden digitaal verloopt, wordt de aanmeldperiode voorlopig niet uitgesteld of verlengd door het coronavirus. De periode loopt van maandag 30 maart tot en met vrijdag 24 april. “Het moment van aanmelden heeft geen belang. Er wordt geen rekening gehouden met chronologie”, aldus schepen Lalynn Wadera.
Het bericht Digitaal aanmelden voor secundaire scholen gaat maandag van start verscheen eerst op Leuven Actueel.

Met de sterke samenwerking tussen de scholen en onder impuls van de stad Leuven kwam er een einde aan dubbele inschrijvingen en artificiële wachtlijsten en de bijhorende chaos en stress. Ouders uit de regio die hun kind voor het schooljaar 2020-2021 willen inschrijven in het eerste jaar van deze secundaire scholen, moeten hun kampeermateriaal dus niet meer boven halen om voor hun kind een stoel te reserveren in hun voorkeurschool. Zij kunnen zich vooraf eenvoudig aanmelden op één centrale website.

“Ouders kunnen vanaf dit jaar in één keer aanmelden voor scholen in verschillende regio’s. Dat maakt het voor hen veel eenvoudiger en we hopen dat hierdoor ouders nu sneller gaan weten in welke voorkeurschool ze terecht kunnen. Ik raad hen aan om zo veel mogelijk scholen aan te duiden”, zegt schepen van onderwijs Lalynn Wadera. Meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen vind je op www.aanmelden.school.?utm_source=rss&utm_medium=rss Vanaf de start van de aanmeldperiode zal hier ook een telefoonnummer gepubliceerd worden voor dringende vragen. Omwille van de maatregelen van het COVID-19 virus zal deze telefooncentrale niet altijd bereikbaar zijn.

Het bericht Digitaal aanmelden voor secundaire scholen gaat maandag van start verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over