De startlijst van 53ste GP Jef Scherens-Rondom Leuven raakt stilaan gevuld

16 augustus 2019 | 10u53 | Gepost door redactie
De startlijst van 53ste GP Jef Scherens-Rondom Leuven raakt stilaan gevuld
Op zondag 1 september 2019 staat het Leuvense centrum helemaal in het teken van de Grote Prijs Poeske Scherens - Rondom Leuven (UCI 1.1). Voor de 53ste editie trok de organiserende Koninklijke Stoempersclub Leuven de kaart van de jeugd, vooral naar een mogelijke start van de Nederlandse topper Mathieu Van der Poel wordt reikhalzend uitgekeken. Verder worden ex-winnaars Lars Boom (2010) en Bert De Backer (2013) en thuisrenners Mathijs Paasschens en Sean De Bie verwacht.
Het bericht De startlijst van 53ste GP Jef Scherens-Rondom Leuven raakt stilaan gevuld verscheen eerst op Leuven Actueel.

Zoals in deze aankomende herfstperiode wel eens durft te gebeuren krijgt de GP Scherens-Rondom Leuven de concurrentie van de GP Plouay en uiteraard de Vuelta. Toch stelde de organisatie een interessante en veelbelovende startlijst samen.

De bekendste teams aan de start zijn Cofidis met Van Lerberghe, Waeytens en de Fransman Hofstetter. Wanty-Gobert start voorlopig met Backaert, Baugnies, De Gendt, Dupont en Vanspeybrouck. Total Direct Energie stuurt onder meer Ligthart, Boudat, Cousin en Petit over de Leuvense wegen. Ook Sport Vlaanderen-Baloise komt met een team aan de start, de invulling daarvan zal de komende dagen gebeuren. Roompot-Charles komt onder andere met halve thuisrenner Sean De Bie, voormalig wereldkampioen veldrijden en voormalig winnaar Lars Boom en de snelle Boy Van Poppel op de proppen. De Bie is aan zijn eerste belangrijke uitdaging toe na een zware val op training in Italië in mei

Bij Corendon-Circus verwachten ze Dries De Bondt, Gianni Vermeersch, de snelle Joeri Stallaert en de Duitsers Marcel Meisen en Philipp Walsleben op het appel. De organisatie hoopt dat Mathieu van der Poel kan komen rijden, dat is nog onzeker. Wallonie-Bruxelles rekent onder andere op Kevyn Ista, de Fransman Justin Jules, de Nederlandse Heverleenaar Mathijs Paasschens en sprinter Lionel Taminiaux uit Geldenaken. Bij Tarteletto-Isorex is er sprake van ex-prof David Boucher bij Cibel-Cebon start Michiel Dieleman. Vital Concept-B&B Hotels tekent paraat met Kris Boeckmans, ex-winnaar Bert De Backer die analist was in Vive le Vélo en Jonas Van Genechten. “Er komen vele procontinentale teams aan de start. We richten ons tijdens deze editie vooral op jeugdrenners, de vedetten in wording die er morgen zullen staan”, meldde voorzitter van de Koninklijke Stoempersclub Leuven, Alain Sterckx.

De omloop is identiek aan die van vorig jaar. De renners ontmoeten onderweg dus de Keizersberg met een lengte van 390 meter aan gemiddeld 6,5 procent en de Lüdenscheidsingel die 1.200 meter in beslag neemt aan drie procent. De Wijnpers aan een pittige negen procent over 350 meter en de Naamsevest met een lengte van 415 meter aan drie procent moeten de deelnemers eveneens tot een goed einde brengen.

Op zondag 1 september worden de renners om 11 uur voorgesteld aan het publiek op de Grote Markt in Leuven. Daar volgt om 12.50 uur het startschot van de koers die dertien rondes omvat over een totale afstand van 185 km. De opvolger van Jasper Stuyven zal rond 17 uur over de aankomst op de Bondgenotenlaan bollen.

Het bericht De startlijst van 53ste GP Jef Scherens-Rondom Leuven raakt stilaan gevuld verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over