De mooiste wandelingen van Jantje Wandelaar

jan loenders
Jan Loenders (45) begon in 2011 na zijn opname in de psychiatrie met wandelen om zijn gedachten te verzetten. Van het één kwam het ander. Jan ging aan de slag als wandelplanner- en organisator voor enkele organisaties van de geestelijke gezondheidszorg in Leuven. Resultaat van al die inspanningen is een wandelboekje met 30 mooie wandelingen in de buurt van Leuven.

Wat begon met een kleine groep werd stap voor stap een grotere groep. Ze trokken er telkens op uit op donderdagnamiddag. Jan bereidde de tochten voor, de data met een foto, per 2 maanden op voorhand, werden gepubliceerd in een krantje en opgehangen in de ontmoetingsruimte.

Na een tijdje had Jan zo heel wat fijne wandelingen verzameld. Telkens ging het met de bus naar een mooie plek in de natuur rondom Leuven. Dichtbij de bushalte vertrok dan telkens een groene wandeling van maximaal anderhalf uur. Na tien jaar wandelen bij De Hulster, ’t Hoekchuys en ’t Collectief kreeg Jan de vraag wanneer zijn wandelgids zou verschijnen.

Samen met Peter Segers ging hij aan de slag en maakte hij een kaftje met wandelkaarten en een overzichtskaart. Zijn grote droom was om er later ook een 'echt' boekje van te maken. Dat kwam er ook. Naast de overzichtskaarten staat er van elke wandeling ook een mooie natuurfoto in het boekje. Sinds begin juni is het uit. Het is verkrijgbaar rechtstreeks bij de maker of in vele boekhandels in Leuven (Barboek, Standaard Boekhandel, FNAC, De Slegte, Plato, Boekarest)

Om het boekje officieel voor te stellen organiseert Jan een wandeling. Deze vindt plaats op maandag 19 juli en vertrekt om 17u aan Kasteel/parkje 'De bron' in de Koetsweg te Kessel-Lo (ook aan de bushalte 'Lo-dreef'/vanuit Leuven bus 3 richting Pellenberg/Lubbeek).

Na afloop van de wandeling krijgen de deelnemers een drankje aangeboden. Om een idee te krijgen van het aantal deelnemers vragen we om op voorhand in te schrijven. Dat kan via dit mailadres en telefoonnummer 0484 41 80 21.

boekje

Lees meer over