De Joorzangers geven op 16 december hun 9de kerstconcert

23 november 2022 | 07u43 | Gepost door annpeeters
sint pieterskerk
De Joorzangers, ontstaan in 2004 binnen de schoot van het wereldberoemde Verbond der Jaartallen Leuven, voeren op vrijdag 16 december hun 9de kerstconcert in het Leuvens dialect op. 

Het concert krijgt als titel 'Kèsmis mei ons'. Een uur lang wordt het publiek ondergedompeld in een kerstsfeer zoals je dat alleen maar bij De Joorzangers kan vinden.  Gekende maar ook minder gekende kerstliederen worden allemaal in ‘’t Leives’ gezongen.  Ofwel is de oorspronkelijke tekst naar het Leuvens dialect vertaald ofwel krijgen de liederen een tekst die door de leden zelf is bedacht.  Daarom dragen de liederen titels zoals ’t Es wêl Kèsmis ie in Leive of Swojke de snieëman of Kèsmis es vei iederieën.  Tijdens zo’n concert krijgen de toehoorders er een special act bovenop.

Het concert vindt plaats op 16 december om 20 uur in de Sint Pieterskerk in Leuven.  Het publiek krijgt de tekst in het dialect aangeboden en kan naar hartenlust meezingen. 

De opbrengst van de vrije bijdrage voor het boekje van dit concert gaat integraal naar het sociale werk van het Verbond der Jaartallen ‘Kinderdag Arthur Dewit’ waar zo’n 400 gehandicapte en minderbedeelde kinderen een Leuven kermis beleven om nooit te vergeten. De deelnemende instituten krijgen tevens een geldprijs voor hun werking.

Lees meer over