De Abdijfeesten van Vlierbeek komen er aan

18 juni 2019 | 09u16 | Gepost door redactie
De Abdijfeesten van Vlierbeek komen er aan
Van 21 tot en met 23 juni 2019 is er heel wat te doen in de Abdij van Vlierbeek. Sportievelingen, muziekliefhebbers, gezinnen met of zonder kinderen, … voor ieder is er wat wils. De opbrengst van de feesten gaat naar een goed doel.
Het bericht De Abdijfeesten van Vlierbeek komen er aan verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het organisatiecomité van de Vlierbeekse Abdijfeesten zoekt voor elke editie een meter of een peter. Dit jaar vonden ze een sympathiek koppel, dat het meter- én peterschap opneemt: Elodie Ouédraogo en Jeroom Snelders. Zij vertegenwoordigen de kinderafdeling van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven, dat dit jaar de opbrengst van de feesten in ontvangst mag nemen.

Family Friendly Projects

“Family Friendly” is een filosofie, die ontstond als motivatie voor hoog kwalitatief en geëngageerd  samenwerken tussen  artsen, verpleegkundigen en medewerkers. De projecten bieden  een meerwaarde in zorg en zijn op een kindvriendelijke manier aangepast aan de patiënten. Om deze visie voor kinderen tastbaar te maken, werd in 2018  mascotte “Gus de Octopus“ in het leven geroepen. Gus is alom tegenwoordig op de website, die ouders en kinderen voorbereidt op de ziekenhuisopname, in muurschilderingen, op voorleesnamiddagen, in de broertjes- en zusjeskamer en tijdens de reanimatielessen.

Met de opbrengst van de Abdijfeesten, willen ze op de afdeling neonatologie webcams installeren, waardoor ouders van thuis uit hun baby kunnen zien en volgen en zo de scheiding van hun premature baby als minder traumatisch ervaren. Voor  sommige baby’s duurt het immers  6-8 weken vooraleer ze naar huis kunnen na de geboorte. Deze visuele band kan hierin een duidelijke meerwaarde betekenen.

Al deze projecten kunnen enkel blijven bestaan of ontstaan door financiële giften. Daarom zijn ze in het H. Hartziekenhuis blij, dat ze gesteund worden door de het bestuur van de Abdijfeesten.

Feestprogramma

Op vrijdag 21 juni is er Vlierbeek Zingt en Danst. Op zaterdag 22 juni is er o.a. een wandelzoektocht voor jong en oud, Circus Salto, en muziekoptredens. Op zondag 23 juni is er o.a de Vlierbeek Run, en zijn er optredens van onder meer Sammy Moore en Frimout. Doorlopend is er animatie en hapje en tapje. www.abdijfeestenvlierbeek.be?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht De Abdijfeesten van Vlierbeek komen er aan verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over