Constantin Meunierstraat moet vanaf 2025 Straat van de Toekomst worden

Constantin Meunierstraat in Leuven
De Constantin Meunierstraat moet vanaf 2025 de Straat van de Toekomst worden in Leuven. Zes andere steden zoals Kreta kregen net als Leuven daartoe subsidies van Europa.

De Constantin Meunierstraat, genoemd naar Belgische beeldhouwer, schilder en graficus Constantin Meunier (1831-1905) ligt tussen de Parkstraat en de Tervuursevest. Tot een kleine vijftien jaar geleden viel er amper iets te bespeuren behalve het partijbureau van de communistische partij.

Sindsdien is de straat met burgerhuizen getooid de interbellumlook aan een revival bezig, zelfs in die mate dat ze over twee jaar de straat van de toekomst moet zijn. De stad heeft 250.000 euro aan subsidies van Europa gekregen om de straat te verbouwen en dat alleen maar voor het buurtparticipatieplan. Afhankelijk van hoe de plannen eruit zullen zien kunnen ze mogelijk op nog meer subsidies rekenen.

De natuur moet overal in de straat zichtbaar zijn en al het regenwater moet in de grond kunnen sijpelen. De bewoners van de straat krijgen bovendien inspraak in de plannen, ze wilden al langer meer groen. Daarbuiten is veilig verkeer ook prioritair. Het zou er vanaf 2025 moeten liggen.

Lees meer over