Burgerinitiatief MAAKbar verenigt vrijwilligers voor mondmaskers

24 maart 2020 | 11u27 | Gepost door redactie
Burgerinitiatief MAAKbar verenigt vrijwilligers voor mondmaskers
Afgelopen week bereikte ons via de stad Leuven de vraag of wij de coördinatie van het maken van stoffen mondmaskers op ons wilden nemen. De Leuvense zorgsector is immers dringend op zoek naar stoffen mondmaskers die voldoen aan de normen. Aangezien er bij MAAKbar vaak repaircafés voor het herstellen van kledij plaatsvinden en workshops om zelf kledij te upcyclen uit oude stoffen, beschikken wij over naaimachines en over netwerk met ervaren naaisters en naaiers.
Het bericht Burgerinitiatief MAAKbar verenigt vrijwilligers voor mondmaskers verscheen eerst op Leuven Actueel.

Wij gingen onmiddellijk aan de slag. We plaatsten een dringende oproep voor vrijwillige naaisters en fietskoeriers op onze sociale mediakanalen en in onze nieuwsbrief. Daarnaast gingen we op zoek naar stoffen en linten die voldoen aan de normen van het naaipatroon die de FOD Gezondheid verspreidde.

Er kwam heel veel en onmiddellijk respons. Op het moment van schrijven zijn 400 mensen die mondmaskers stikken aan het werk en zorgen 80 fietskoeriers voor de verdeling van stoffen en linten. In totaal zullen zo in de eerste ronde 12.000 mondmaskers worden gemaakt door vrijwilligers. Afgewerkte mondmaskers worden verzameld in het Stadskantoor en in de sporthallen in en rond Leuven. Na ophaling worden ze gesteriliseerd en daarna aan de betreffende diensten bezorgd.

Bij MAAKbar stellen we vast dat, ook tijdens de coronacrisis, de burgerzin en het engagement in Leuven enorm sterk is. Mensen zetten zich belangeloos in om hun medemensen te helpen in deze moeilijke periode. Samen maken we het verschil.

Het bericht Burgerinitiatief MAAKbar verenigt vrijwilligers voor mondmaskers verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over