Brandweerwagens als reclameborden voor brandveiligheid

29 juli 2019 | 11u41 | Gepost door redactie
Brandweerwagens als reclameborden voor brandveiligheid
Hulpverleningszone Oost (Vlaams-Brabant) zet zich sinds de start in voor een drastische daling van het aantal doden en gewonden door woningbranden. Dit jaar vielen in België immers al 38 slachtoffers. Voldoende rookmelders in elke woning en een afgesproken vluchtplan zijn de instrumenten bij uitstek om dit doel te bereiken. “Om deze boodschap bij zoveel mogelijk […]
Het bericht Brandweerwagens als reclameborden voor brandveiligheid verscheen eerst op Leuven Actueel.

Hulpverleningszone Oost (Vlaams-Brabant) zet zich sinds de start in voor een drastische daling van het aantal doden en gewonden door woningbranden. Dit jaar vielen in België immers al 38 slachtoffers. Voldoende rookmelders in elke woning en een afgesproken vluchtplan zijn de instrumenten bij uitstek om dit doel te bereiken.

“Om deze boodschap bij zoveel mogelijk mensen te laten doordringen, werden in 2016 op 8 autopompen van onze hulpverleningszone reuzegrote stickers geplakt. Brandweerwagens vallen immers altijd op en je ziet deze dagelijks in het verkeer. De boodschap van voldoende rookmelders en een afgesproken vluchtplan wordt door deze ‘rijdende reclameborden’ voortdurend verspreid, ook naar doelgroepen die wij via de normale weg moeilijk of niet kunnen bereiken”, zegt Tim Renders, brandpreventieadviseur Hulpverleningszone Oost.

Op de linkerzijde roept de gekende rookmelderman van Binnenlandse Zaken: ‘Laat je leven niet in rook opgaan! Plaats rookmelders.’ Op de rechterzijde van de autopomp vlucht een vrouw naar buiten door de voordeur: ‘Heb jij een vluchtplan? Wees sneller dan rook!’
“Nu zijn alle 16 autopompen van onze hulpverleningszone voorzien van deze bestickering. Het beeldmateriaal wordt gratis ter beschikking gesteld van andere hulpverleningszones. De kosten van de bestickering worden uiteraard gedragen door de zones zelf.”
Hulpverleningszone Noord-Limburg nam in hetzelfde jaar de bestickering over en de collega’s van Waasland volgden in 2017. Begin dit jaar stelde zone Zuid-West-Limburg hun bestickerde logistieke vrachtwagen voor.

Het bericht Brandweerwagens als reclameborden voor brandveiligheid verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over