Brandmelding in twee flatgebouwen

Brand Leuven
De brandweer moest zaterdagavond omstreeks 20 uur twee keer op korte tijd richting Kessel-Lo voor een brandmelding in twee flatgebouwen.

Het eerste alarm was afkomstig van een appartement op het Krakauplein. Een bewoner had een houten plank per ongeluk op het vuur gezet, waardoor er rookontwikkeling ontstond met brandalarm als gevolg. Iedereen haastte zich naar buiten terwijl de bewoner de smeulende plank door het raam gooide. Nog voor de brandweer ter plaatse aankwam, was alles alweer onder controle en kon iedereen weer naar binnen.

Het tweede alarm was afkomstig uit een flatgebouw op de Kesseldallaan. Daar was in een appartement in een bergruimte brand ontstaan na een ontploffing. Wellicht had het aanspringen van de elektrische boiler gassen die waren ontsnapt uit flessen met cosmetische producten en die waren opgehoopt, doen exploderen. De bewoner slaagde er in het vuur te blussen met een brandblusapparaat van het gebouw. De andere bewoners liepen ondertussen de straat op. Na controle door de brandweer mocht iedereen weer naar binnen. De bewoners van de flat waar de ontploffing plaatsvond werden naar het ziekenhuis gebracht voor controle, omdat ze onwel waren door het inademen van rook. De schade in hun flat bleef beperkt tot het opberghok waar de boiler staat.

Lees meer over