Bib Heverlee in nieuw kleedje

Bib Heverlee
Het bibfiliaal in Heverlee opent vandaag, woensdag, opnieuw de deuren. Dat gebeurt om 14 uur. De bibliotheekruimtes werden de afgelopen weken gerenoveerd. Na het ‘vakantieverblijf’ Bib op het Plein komen lezers en buurtbewoners nu terug thuis in hun vertrouwde stek in het deelgemeentehuis van Heverlee.

Tijdens de zomermaanden werkten stadsdiensten, werklui en bibliotheekmedewerkers nauw samen om de bibruimtes in hartje Heverlee een nieuwe look te geven. De Bib Leuven Heverlee kampeerde ondertussen op het Sint-Lambertusplein en voorzag in een ruim leesterras en tal van originele activiteiten. “Heel fijn om nu de opgefriste ruimtes in het deelgemeentehuis terug in gebruik te nemen”, zegt schepen Denise Vandevoort (Vooruit). “Het was een huzarenstukje om in een tijdspanne van een zestal weken de bibliotheek een nieuwe look te geven. Maar de Bib Heverlee wordt nu opnieuw een plek om thuis te komen voor iedereen in de buurt”.

Functionelere indeling
Diverse werken werden uitgevoerd in het bibfiliaal. “De werklui creëerden meer open ruimte zodat je een licht en luchtig gevoel krijgt en de locatie beter benut wordt. Zo komt er onder andere meer presentatieruimte voor recent aangekochte bibmaterialen, zijn er gezellige leeshoekjes en krijgt het digipunt meer plaats”, voegt schepen Vandevoort eraan toe. “Daarnaast is er voor het personeel meer opbergruimte en er is zelfs een kleine keuken om de catering te verzorgen voor bibactiviteiten.”

Moderne uitrusting
Er werd ook gesleuteld aan de technische uitrusting. De cataloguspc’s zijn vervangen door gebruiksvriendelijke tablets, er kwam duurzame nieuwe verlichting en er is een extra zelfscanbalie voor een vlotte circulatie van inleveren en ontlenen.

Frisse aankleding
Ook het interieur kreeg een nieuwe look. De muren van de gelijkvloerse verdieping werden opgefrist met een likje verf en een nieuwe balie is de blikvanger bij het onthaal. Tegen oktober verwacht de bib verder nog een grote leestafel met extra zitplaatsen die uitnodigen om in alle rust kranten en tijdschriften te doorbladeren. Ontmoetingsmomenten en vergaderingen buiten de openingsuren kunnen hier eveneens doorgaan. Tot slot zullen nieuwe planten ervoor zorgen dat het plaatje compleet is en de bib weer een ‘huiskamer’ voor de buurt kan zijn.

Lees meer over