Bestuurder stapelt overtredingen op

11 April 2021 | 14u29 | Gepost door redactie
Alcohol in het verkeer
In de nacht van vrijdag op zaterdag merkte een politiepatrouille die bezig was met een tussenkomst in de J.P. Minckelersstraat in Leuven een voertuig op dat aan zeer hoge snelheid voorbijreed. Het voertuig nam de bochten met gierende banden. De agenten stapten in hun voertuig en reden de snelheidsduivel achterna.

De man beëindigde zijn dolle rit tegen de gevel van een pand in de Vaartstraat, met de nodige schade aan het voertuig, het aangereden pand én een verkeersbord tot gevolg.

De brokkenpiloot nam na de aanrijding nog te voet de vlucht, maar kon even verderop door een andere patrouille ingerekend worden. De 26-jarige man bleek onder invloed van alcohol en drugs te zijn. Bij de controle van de boorddocumenten kon geen geldige verzekering aangetroffen worden, waarop het voertuig in beslag genomen werd. Bovendien reed de bestuurder met een voorlopig rijbewijs, terwijl dat ’s nachts niet toegelaten is. Tot slot zal de man ook een corona-PV krijgen voor het niet respecteren van de nachtklok.

Lees meer over