Asfaltering Tiensevest op de ring van Leuven schuift op naar weekend van 10 en 11 juli

Aannemer moet werken opnieuw inplannen door roekeloos gedrag bestuurder
Wegen en Verkeer vernieuwt nog steeds vanaf donderdagavond 1 juli (20u.) tot en met vrijdagochtend 2 juli (6u.) de bovenste laag asfalt op een deel van de Diestsevest op de ring van Leuven tot vlak voor de Oostertunnel. De aannemer heeft echter door een grote hoeveelheid aan af te werken werven voor het bouwverlof de planning voor de Tiensevest een weekje moeten opschuiven. Van zaterdagavond 10 juli tot zondagochtend 11 juli (6u.) krijgt het gedeelte van de Tiensevest een nieuwe laag asfalt. De werken ter hoogte van de Tiensevest veroorzaken minder hinder voor het verkeer dan aan de Diestsevest, waardoor hier prioriteit aan gegeven is.

De oude asfalt wordt afgefreesd en vervangen door een comfortabele nieuwe laag in asfalt.
De aannemer start de werken van donderdagavond 1 juli op vrijdagochtend 2 juli op de binnenring van de Diestsevest, van aan het kruispunt met Joanna-Maria Artoisplein tot aan de inrit van de Oostertunnel. De volgende week van zaterdagavond 10 juli tot zondagochtend 11 juli is het dan de beurt aan de buitenring Tiensevest, van aan het kruispunt van de Tiensepoort tot net voor de inrit van de tunnel. De kruispunten met Joanna-Maria Artoisplein en de Tiensepoort vallen niet binnen de werfzone. Zondagochtend  11 juli wordt de rijweg terug vrijgegeven.

Voetgangers en fietsers kunnen langsheen de werfzone hun weg verder zetten. Bussen van De Lijn worden lokaal omgeleid via de ring van Leuven om het station te bereiken. Doorgaand verkeer wordt aangeraden om tijdens beide avonden/nachten de stationsomgeving te vermijden en via de andere kant van de ring te rijden.

> Actuele informatie op de website

Lees meer over