Acht leden van Leuvense jeugdbende voor rechter

4 juni 2020 | 11u59 | Gepost door redactie
James T. (19) uit Lubbeek, Sophy N. (20) uit Aarschot, Niels N. (20) uit Boutersem, Gregory A. (20) uit Leuven, Enock A., Michael D. (21) en twee andere kompanen moesten woensdag voor de rechter verschijnen voor het ernstig toetakelen van minderjarige scoutsvrienden in Lindenbos in Lubbeek. Samen riskeren ze tot 46 maanden cel en een […]
Het bericht Acht leden van Leuvense jeugdbende voor rechter verscheen eerst op Leuven Actueel.

James T. (19) uit Lubbeek, Sophy N. (20) uit Aarschot, Niels N. (20) uit Boutersem, Gregory A. (20) uit Leuven, Enock A., Michael D. (21) en twee andere kompanen moesten woensdag voor de rechter verschijnen voor het ernstig toetakelen van minderjarige scoutsvrienden in Lindenbos in Lubbeek. Samen riskeren ze tot 46 maanden cel en een geldboete.

De jongeren zijn geen onbekenden voor het gerecht, eerder stonden Sophy N. en Enock A. al terecht voor diefstallen met geweld in de buurt van de Oude Markt en de Vismarkt en op de parking van dancing The Villa in Herent. Michael D. filmde hoe de twee telkens onschuldige slachtoffers sloegen en schopten. De filmpjes werden getoond op de zitting.

Twee van de bendeleden worden ook gelinkt aan een grote vechtpartij aan het station van Leuven op 27 november van vorig jaar. Sophy N. sloeg toen samen met een ander bendelid een jongen in elkaar. Hij was niet de jongen die ze wilden ineen timmeren, maar ze vergisten zich van slachtoffer. Recent werd Sophy N. nog betrapt op wapenbezit, drugs en inbreuken op de coronawetgeving. Ook laster en smaad aan de politie worden hem ten laste gelegd.

Twee van de acht bendeleden stuurden hun kat naar de zitting. Uitspraak volgt op 30 juli.

Het bericht Acht leden van Leuvense jeugdbende voor rechter verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over