Er komt een nieuwe woonbuurt in Everberg: buurtbewoners maken zich zorgen

kortenberg
Buurtontwikkelaar Matexi is eigenaar geworden van het woongebied aan De Rubempréstraat en gaat er een nieuwe woonbuurt ontwikkelen.

"Matexi wenst een ontwikkeling te realiseren tussen de Twee Leeuwenstraat en de de Merodestraat", zegt Dieter Hendrickx, omgevingsambtenaar van de gemeente Kortenberg. "De percelen die ze verworven hebben, waren geen eigendom van de gemeente en er zijn momenteel nog geen plannen beschikbaar. Als er een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend wordt, zal hiervoor een openbaar onderzoek georganiseerd worden. Tijdens het openbaar onderzoek kan de aanvraag ingekeken worden alsook kunnen eventuele opmerkingen of bezwaren ingediend worden."

Bij Matexi zijn ze karig met informatie. "Wij hebben inderdaad recent een projectgrond aangekocht in de deelgemeente Everberg. Momenteel zijn wij in dialoog met de gemeente en binnenkort organiseren wij een participatiemoment met de buurt waarbij wij graag hun mening en bezorgdheden willen ontvangen. Op basis van deze input zullen wij de plannen verder uitwerken. Op dit moment is er nog niets beslist. Hierdoor kan ik nog geen gedetailleerde informatie bezorgen", zegt Charlotte De Leeuw, Project Developer bij Matexi. In een brief naar de omwonenden hebben ze het over de intentie om van de site een plek te maken voor iedereen, waarbij wonen en samenleven in het groen centraal staan. 

Buurtbewoners zijn er niet gerust in. "We hebben een brief gekregen van Matexi, maar weten totaal niet wat er te gebeuren staat. Hopelijk krijgen we meer uitleg op de infoavond van 25 april in de parochiezaal. We zullen het project niet kunnen tegenhouden, maar hopelijk kunnen we toch wat inbreng hebben over hoeveel woningen en kunnen we een stukje ‘groene zone’ houden, zoals bijvoorbeeld een speelplein", reageert buurtbewoonster Nancy Verdickt. 

Lees meer over