VIDEO: Femke hangt kilometerslang buiten gekneld aan rijdende bus

6 december 2023 | 12u34 | Gepost door annpeeters

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Dinsdagochtend beleefde Femke (16) haar grootste nachtmerrie: ze raakte gekneld tussen de deuren van een bus van vervoersmaatschappij De Lijn en hing een drietal kilometer aan de buitenkant van de rijdende bus.

"Dinsdagmorgen om 7.38 uur nam mijn dochter Femke de bus aan halte Ruisbeek in Kampenhout naar het Sint-Michielsinstituut in Keerbergen", zegt Joyce Lutin, mama van Femke. "Toen ze wilde opstappen, sloot de buschauffeur de deuren en Femke raakte met haar been gekneld tussen de deuren. Het was het busnummer 503 naar Keerbergen. De bus zat overvol. Andere passagiers hebben meteen de chauffeur aangemaand om te stoppen, maar die reed, met Femke bengelend aan de buitenkant van de bus, aan een snelheid van bij momenten 70 kilometer per uur nog een drietal kilometer verder tot aan Kampenhout-Sas. Femke heeft doodsangsten uitgestaan, ze heeft zich tijdens de dolle rit gelukkig met één hand kunnen vasthouden aan de binnenkant van de deur, omdat de deur niet helemaal gesloten was door haar been dat ertussen zat. Enkele aanwezigen op de bus haalden hun smartphone boven en hebben het voorval gefilmd. Vanavond stappen we naar de politie om klacht neer te leggen."

Femke houdt aan dit voorval enkele blauwe plekken op haar been over, maar vooral een grote angst om nog de bus te nemen. Het meisje zit in de examenperiode op school, tijd om te bekomen van dit voorval heeft ze momenteel niet. 

De buschauffeur, die in onderaanneming voor De Lijn werkt, zou niets gehoord of gezien hebben.

Lees meer over