Nieuwe bovenlaag asfalt voor de Dreef (N253) in Overijse tussen de IJskelderlaan en de grens met Huldenberg

Dreef
Vanaf woensdagochtend 10 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer asfalteringswerken uit op de Dreef (N253) in Overijse. Tussen de IJskelderlaan en de grens met Huldenberg wordt er over een afstand van ongeveer twee kilometer een nieuwe bovenlaag asfalt aangelegd. Volgens de huidige planning zijn de werken donderdagavond 11 augustus afgerond en kan iedereen weer comfortabel op de gewestweg rijden.

De werfzone stopt waar de Dreef in de bocht overgaat naar De Peuthystraat, zo een 150 meter voor het kruispunt met Kaalheide. Tijdens de werken worden de Dreef en de zijstraten Ijskelderlaan, Puttestraat, het Nachtergaelepad, Kouterstraat en Stokkemlaan gedurende twee dagen volledig afgesloten. Wegen en Verkeer roept bewoners dan ook op hun wagen op dinsdagavond 9 augustus buiten de werfzone te parkeren als men nog wil kunnen wegrijden. 

Voetgangers en fietsers kunnen zich langs de werfzone blijven verplaatsen, maar er wordt wel gevraagd om de Dreef niet te kruisen tijdens of vlak na de asfalteringswerken. Doorgaand verkeer tussen Overijse en Huldenberg volgt een plaatselijke omleiding. 

Lees meer over