Veilig wandelpad tussen De Zilverlinde en de Klim-Op voor kleuters en leerlingen

Veilig wandelpad tussen De Zilverlinde en de Klim-Op voor kleuters en leerlingen
Woensdag startte ook in het Holsbeek het nieuwe schooljaar. Leerlingen van VBS Klim-Op Holsbeek en GBS De Zilverlinde in Holsbeek konden voor het eerst gebruik maken van een nieuw wandelpadje naar de school. Dankzij de goede samenwerking met het woonzorgcentrum Sint Margaretha werd een wandelpad aangelegd tussen de kleuterschool en de lagere school. Kobe van het zesde leerjaar kwam als eerste leerling aan en mocht het lintje officieel doorknippen.

“Dankzij het wandelpadje kunnen de kleuters van de kleuterschool via de tuin van het parochiecentrum op een veilige manier naar de naschoolse opvang komen, zonder dat ze langs de weg met auto’s moeten passeren. Ook leerlingen die worden afgezet aan de tijdelijke kiss-and-ride parking aan de Verhaegenstraat kunnen langs hier wandelen. We zijn dus erg tevreden over de aanleg van het pad. De technische dienst van de gemeente Holsbeek heeft schitterend werk geleverd”, aldus schepen van Openbare Werken Rudy Janssens (CD&V).

Het pad loopt via de tuin van het woonzorgcentrum Sint Margaretha. “Het woonzorgcentrum Sint-Margaretha en de scholen organiseren regelmatig activiteiten samen die een win-win opleveren, zowel voor de leerlingen als voor de bewoners van het woonzorgcentrum. Wij zijn dus bijzonder blij dat zij dit project meteen zagen zitten,” vertelt schepen van Onderwijs Bram Van Baelen (CD&V).

Naast de aanleg van het wandelpad werd in GBS De Zilverlinde het sanitair hernieuwd en de stookolieketel vervangen door een aardgasinstallatie. Ook in GBS De Gobbel werd het sanitair van de kleuter – en de lagere school vernieuwd en werd de stookolieketel vervangen. Op beide locaties zijn de werken nog niet volledig afgerond.

Lees meer over