Herentse start-up Botko aanwezig op opening grootste innovatie- en democentrum voor de logistiek

Botko
Vrachtwagens op waterstof, inventarisbeheer met drones, autonome mobiele magazijnrobots, enzovoort. In Log!Ville, het open demonstratie- en belevingscentrum voor de logistiek, kunnen bedrijven de nieuwste technologieën ontdekken en uittesten. Log!Ville, gelegen in het Wetenschapspark in Niel, is opgericht door VIL, met de steun van EFRO en POM Antwerpen. Op de opening tekende ook de Herentse start-up Botko present.

Botko werd in 2018 opgericht door Emile Derache. Het bedrijf houdt zich bezig met robotisatie (automatisering) van industriële processen. Bij de opening van Log!Ville toonde het een picking-robot die objecten herkent via artificiële intelligentie en deze objecten kan grijpen en verplaatsen. Een opening waar ook minister van Innovatie, Hilde Crevits (CD&V), en Felix Denayer, gouden medaillewinnaar in het hockey op de Olympische Spelen in Tokio, aanwezig waren.

In Log!Ville beleven ondernemers met de kracht van visualisatie, maatwerk en digitale storytelling de logistieke uitdagingen van de toekomst: zelfrijdende voer(vaar)tuigen, dark warehouses, artificiële intelligentie, digitaal productpaspoort, additive manufacturing, smart city logistics, … De indrukwekkende demonstratiehal toont de nieuwste mature technologieën voor de supply chain. Alles onder een dak om ondernemers aan te moedigen hun logistieke operaties te automatiseren, digitaliseren en verduurzamen. De samenwerking met VIL, het kenniscentrum voor de logistiek, maak Log!Ville uniek in Europa.

Log!Ville is een mix van innovatie bij startups, scale-ups, grote ondernemingen en kennisinstellingen. Het is een open centrum, voor iedereen toegankelijk, dat bovendien beschikt over ultramoderne vergaderfaciliteiten. De perfecte omgeving voor kennisdeling en co-creatie.

“Log!Ville is het logistieke paradepaardje in Europa. Als speerpuntcluster logistiek geeft VIL bedrijven al jaren inzicht in de nieuwste logistieke technologieën en oplossingen. In Log!Ville wordt 2500m² innovatie getoond en kunnen bedrijven er zelf mee aan de slag. Ik ben trots dat VIL dit voor de sector heeft verwezenlijkt en beschouw het als een eer de eerste voorzitter van Log!Ville te mogen zijn”, aldus Kurt Van Donink, voorzitter van Log!Ville en Vice President European Logistics bij Nike.

*Foto: Cathy Van Dael.

Lees meer over