Eerste Herentse hondenlosloopweide komt aan de Wijtham

Grootste hondenlosloopweide van Leuven opent in Wijgmaal
Goed nieuws voor alle Herentse hondenliefhebbers! Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist dat de allereerste hondenlosloopweide in Herent aan de Wijtham komt.

Hoe werd die locatie bepaald? Eerst werden alle gemeentelijke terreinen, hun statuut (wonen, park, landbouw ...) en hun huidige bezetting opgelijst. Uit die lijst werd geselecteerd waar een hondenweide mag en kan komen. Op basis van die selectie koos het bestuur voor het grasveld langs de Hogebeek aan de Wijtham.

De eigenlijke realisatie is gepland voor de tweede helft van 2021. Het dossier wordt nu eerst besproken op de milieuadviesraad voor de inrichting van het terrein en het gebruiksreglement. Ook met de buurtbewoners wordt in het voorjaar een overleg georganiseerd om een vlotte inpassing in de buurt te garanderen.

Het blijft nog steeds verplicht om een hond bij het wandelen aan te lijnen. Loslopende honden in bos- en natuurgebieden verstoren immers de fauna en flora. Een uitstapje naar de losloopweide kan hond en baasje dan zeker plezier doen!

Lees meer over