Dominique Deruddere draait The Chapel met Kevin Janssens, Ruth Bequart en nieuwkomer Taeke Nicolaï

10 september 2021 | 13u33 | Gepost door annpeeters
cast
Dominique Deruddere is deze week in Veltem gestart met de opnames van zijn nieuwe film The Chapel, een psychologisch drama dat zich afspeelt in de arena van de wereldberoemde Koningin Elizabethwedstrijd. Paradiso België brengt de film in het najaar van 2022 in de Belgische en Nederlandse bioscoop.

Voor dit meeslepende verhaal castte Deruddere de jonge Antwerpse belofte Taeke Nicolaï voor de rol van de jonge concertpianiste Jennifer. De vader- en moederrol zijn respectievelijk weggelegd voor Kevin Janssens en Ruth Bequart. Maar ook Ina Geerts, Tine Reymer, Willy Thomas, Josse De Pauw en Abigail Abrahams spelen mee. De opnames van The Chapel lopen tot midden oktober.

Voor de rollen van de laureaten werkt Dominique samen met o.a. de Oekraïense Zachary Shadrin, de Britse Yumiko Funaya en de Franse Anton Kouzemin en Thomas Silberstein. The Chapel vertelt het verhaal van Jennifer die als toppianiste de Koningin Elizabethwedstrijd wil winnen, maar moet afrekenen met haar traumatische jeugd en manipulatieve dominante moeder om haar doel te bereiken. 
 
De internationale en competitieve arena van de Elizabethwedstrijd spreekt tot de verbeelding”, aldus Deruddere. “Hoe iemands ambitie niet alleen gedreven wordt door trauma’s uit het verleden, maar hoe dat verleden ook beperkend kan zijn om vooruit te geraken. Dat is een fascinerende tweestrijd. Maar het is vooral heerlijk om opnieuw in België te draaien met een kleine maar geweldig getalenteerde ploeg.”  

Regisseur Dominique Deruddere is ondertussen al even terug na 14 jaar L.A. en maakte recentelijk nog samen met zijn zoon een driedelige documentaire over Arno, “Charlatan”, en ook eerder de docu “Will Tura, hoop doet leven”. Op zijn palmares staan o.a. het Oscargenomineerde “Iedereen Beroemd”, “Firmin”, “Flying Home” maar ook “Hombres Complicados” en “Wait until spring, Bandini”. Ook nu staat Deruddere terug op de set met een fictie - filmproject dat hij zelf geschreven heeft. The Chapel zal baden in klassieke pianomuziek en heeft dankzij de combinatie van acteurs die de finalisten van de wedstrijd vertolken, een grote internationale uitstraling. 

Producent Bart Van Langendonck van Savage film verzorgt de productie in co-productie met het Waalse productiehuis Tarantula.
 

Foto©️JoVoets/Savagefilm

dominique
foto

Lees meer over