Asfalteringswerken op Brusselsesteenweg in Veltem

Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert tussen maandag 3 en vrijdag 7 augustus 2020 asfalteringswerken uit op de Brusselsesteenweg (N2) in Herent ter hoogte van de aansluitingen met de Graafschapslaan en de Bertemsebaan. De aansluitingen krijgen een nieuwe asfaltlaag. De gemeente Herent neemt een deel van de asfalteringskosten voor haar rekening.

Tijdens de werken is de toegang van en naar de Graafschapslaan en de Bertemsebaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers zullen wel steeds voorbij de werfzone kunnen fietsen of wandelen.

Verkeer met bestemming Graafschapslaan volgt een omleiding via de Kroonstraat. Op de Kroonstraat zal ook een parkeerverbod zijn om de vlotte doorstroming van het verkeer te garanderen.


Omleiding via E314 en E40

Verkeer met bestemming Bertemsebaan volgt een omleiding via de Brusselsesteenweg tot aan het op- en afrittencomplex Winksele (nr. 17) aan de E314. Daar volgen zij de E314 en slaan ze af richting E40. Ze nemen de afrit aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Bertem (nr. 22). Daar slaan zij linksaf en volgen zij de Tervuursesteenweg (N3) tot aan het kruispunt met de Bosstraat. Het verkeer volgt de Bosstraat tot aan de Bertemsebaan.