Haacht heeft nieuw inzamelpunt voor dopjes

3 juni 2021 | 12u58 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
inzamelpunt dopjes haacht
Sinds kort heeft Haacht er een nieuw inzamelpunt voor dopjes ten voordele van de opleiding van blindegeleidehonden bij. Men mag ze droppen in de container bij Lolita van Buitenen aan de Grote Appelstraat 37.

Sinds enige tijd zamelt Geert Stas, als coördinator van de dopjesactie Vrienden der blinden, in onze regio dopjes in ten voordele van de opleiding van blindegeleidehonden. Na hier vorig jaar een speciale hut aan zijn huis voor te hebben gebouwd om op die manier de dopjes coronaproof te kunnen inzamelen, moest hij deze onlangs, door het enorme succes van de inzameling, zelfs vergroten.

Sinds kort krijgt Geert bij de inzameling van de dopjes steun in Haacht. Daar diende Lolita van Buitenen zich aan als nieuw verzamelpunt voor de dopjes. Een beslissing die voor haar zeker niet uit de lucht bleek te zijn gevallen. De enthousiaste dame zamelde immers niet alleen al jaren zelf dopjes in, ze stimuleerde ook anderen om ze bij te houden. Al die tijd bracht ze ze naar het inzamelpunt bij restaurant Bleekveld in Tildonk, waar tal van containers ter beschikking werden gesteld. Wanneer dit restaurant de deuren en dus ook de containers sloot, zocht ze naar een oplossing. Want dopjes blijven inzamelen, dat zou ze zeker blijven doen. “Als je mensen op die manier kan helpen, waarop zou je dat dan niet doen”, verduidelijkt ze haar engagement. “Je moet zelf maar eens blind worden.” Een berichtje van Geert Stas op Facebook, waarin hij over zijn dopjeshutje vertelde, bracht soelaas. Ze zou dan ook maar zelf een inzamelpunt worden. Intussen staan er nu niet alleen containers bij haar thuis,  maar verspreidt ze in de gemeente ook affiches om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van het nieuwe inzamelpunt.  En heeft ze ook een container geplaatst in de Kringloopwinkel in Wespelaar waar ze als vrijwilligster actief is. “Alles begint met de sensibilisatie van mensen”, besluit ze gedreven. “Als ze weten hoeveel ze kunnen betekenen door alleen maar dopjes in te zamelen, zullen er zeker meer volgen.”

Dopjes kunnen in Haacht worden gedropt in de bus aan de Grote Appelstraat 37.

Lees meer over