Liberaal voor Leuven (LvL) stelt haar top 5 en lijstduwer voor lokale verkiezingen voor

10 mei 2024 | 14u17 | Gepost door redactie
Alexandra en Lien

Liberaal voor Leuven (LvL) maakt met trots haar top 5 en lijstduwer bekend voor de aankomende lokale verkiezingen in oktober. "Met een mix van ervaring, frisse ideeën en een toewijding voor Leuven, stelt LvL een krachtig team voor dat zich zal inzetten voor een beter en blauwer Leuven", klinkt het.

"Aan het hoofd van onze lijst staat Alexandra Roumans, reeds aangekondigd als lijsttrekker. Met haar visie en vastberadenheid zal ze de belangen van alle Leuvenaars vertegenwoordigen", zo stelt de partij. Op de tweede plaats vinden we Jo Robbelein, een bekend liberaal gezicht en een sterke stem voor de LGBTQIA-gemeenschap. "Jo's langdurige betrokkenheid bij onze partij, zijn inzet voor inclusiviteit en zijn dossierkennis maken hem een waardevolle toevoeging aan de lijst”, zo zegt Roumans. 

Caroline Stout neemt de derde plaats in. "Als voormalig voorzitter van Open Vld Leuven heeft ze haar sporen verdiend in de lokale politiek en zal ze zich blijven inzetten voor een dynamisch en progressief Leuven. Op de vierde plaats staat Kenny Terclavers, een naam die synoniem staat voor betrokkenheid en toewijding in Leuven. Met zijn diepgaande kennis van onze stad zal Kenny zich inzetten voor een beleid dat de behoeften van alle Leuvenaars centraal stelt. We zijn enorm blij dat Kenny deel wil uitmaken van ons team. Kenny is een fris gezicht op de lijst, maar zeker niet onbekend bij menig Leuvenaar”, aldus Roumans. 

Nico Vidal staat op de vijfde plaats. Geboren en getogen in Leuven, is Nico een trotse vader van drie en een actief lid van verschillende lokale verenigingen. "Zijn passie voor onze stad is een waardevolle bijdrage aan ons streven naar een inclusief en leefbaar Leuven. Last but not least, zal Lien Degol de lijst duwen. Als gemeenteraadslid heeft Lien al bewezen haar vrouwtje te kunnen staan in de lokale politiek. Met veel overtuiging sluit ze nu de rangen van de LvL-lijst. We zijn verheugd om alvast dit sterke team voor te stellen, dat zich zal inzetten voor meer en vooral betere participatie voor en door de Leuvenaar. Daarnaast zetten we ons ook in voor een beter beleid voor singels en een efficiëntere aanpak van mobiliteit in Leuven", zegt lijsttrekker Alexandra Roumans. 

"Met onze gedeelde waarden en toewijding voor Leuven, zijn we klaar om samen te werken aan een stad waar iedereen trots op kan zijn”, klinkt het nog. Het volledige programma en lijst van Liberaal voor Leuven zal op een later tijdstip worden bekendgemaakt.

LVL

Lees meer over