Bierbeek geeft tieners extra buitensportmogelijkheden

11 februari 2021 | 06u34 | Gepost door annpeeters
tent
In de strijd tegen COVID-19 zijn ook voor de sportsector in Vlaanderen strenge regels van kracht. Sinds 1 februari 2021 mogen de 12- tot 18-jarigen opnieuw sporten in groepen van maximaal 10 personen. Maar dit enkel outdoor. Een zegen voor deze doelgroep die al maanden amper kon sporten en een kopbreker voor de vele indoorsportverenigingen.

Daarom besliste de gemeente Bierbeek, met de steun van de sportraad, om een kadertent van 10 op 15 meter aan sportcentrum de borre te plaatsen. De tent is ingericht met licht, muziek en een “sportvloer” waardoor de dans-, ropeskipping-, turn- en andere verenigingen de jongeren weer de kans om te sporten kunnen geven. En dit helemaal gratis voor alle Bierbeekse verenigingen.

“Voor de voetbal- en buitensportverenigingen gaf deze nieuwe regelgeving minder problemen. Maar indoorverenigingen durfden met de huidige weersomstandigheden niet opstarten”, zegtLisa Hermans, schepen van sport. “Nog te vaak is het weer heel wisselvallig; ouders mogen niet blijven hangen, dus als het halverwege een training begint te regenen, staan alle kinderen in de kou. Na een korte brainstorm kwamen we op het idee voor een buitensporttent. Door te kiezen voor een kadertent van 10 op 15 meter met openstaande wanden en een houten vloer met matten, kunnen indoorverenigingen alsnog hun leden een waardig alternatief aanbieden. Het is niet hetzelfde als indoor sporten, maar vergeet ook het belang niet van het sociale contact, het samen sporten en de groepsdynamiek. Mits een extra laagje kleding en een aangepaste les kunnen ook dans-, turn- en andere verenigingen hun wekelijks uur beweging aanbieden. En als je die jeugd zich dan zo ziet uitleven en amuseren….daar doen we het voor!”

tent

Lees meer over